close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

24 uker

Kontrasten mellom latter og alvor er slående i 24 uker, Anne Zohra Berracheds trykkoker av et samtidsdrama. Hovedpersonen Astrid er komiker, og vitser åpenlyst fra scenen med det faktum at hun snart er seks måneder på vei med barn nummer to. Så avslører en ultralydundersøkelse at fosteret trolig har Downs syndrom og hjertefeil. Astrid og mannen Markus virker fast bestemt på å elske barnet, men når tvilen etter hvert begynner å melde seg hos Astrid, blir alt som virket enkelt plutselig mer komplisert. Tysk lov tillater senabort i 24. uke ved alvorlig sykdom hos fosteret, men hva blir konsekvensene dersom hun som kjendis går til et slikt skritt? Og er abort en beslutning Astrid har rett til å ta alene? Julia Jentsch overbeviser stort i hovedrollen i 24 uker, en drivende fortelling med langt flere spørsmål enn klare svar. CF

Det blir Q&A med regissør Anne Zohra Berrached i forbindelse med visningen av filmen lørdag 10. juni kl. 18.30 og søndag 11. juni kl. 20.30. 

 

Anne Zohra Berrached (f. 1982) er en tysk regissør og manusforfatter fra Erfurt i det tidligere DDR. Siden 2010 har hun regissert flere kortfilmer, og spillefilmdebuterte i 2013 med Zwei Mütter. 24 uker deltok i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin i 2016 og har vunnet priser ved flere internasjonale festivaler.

Tyskland 2016
Regissør Anne Zohra BERRACHED
Manus Carl GERBER, Anne Zohra BERRACHED
Fotograf Friede CLAUSZ
Skuespillere Julia JENTSCH, Bjarne MÄDEL, Johanna GASTDORF
Produsent Melanie BERKE, Tobias BÜCHNER, Thomas KUFUS
Produksjonsselskap Zero One Films, ZDF, Filmakademie Baden-Wurttemberg
Distribusjon Arthaus
Språk Tysk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 103 min
Seksjon PIX PREMIERE
Genre Drama