close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Baden Baden

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

26 år gamle Ana er det man kaller en sjel og en skjorte. Etter å ha prøvd seg i filmbransjen, «låner» hun produksjonsselskapets Porsche og drar hjem til Strasbourg. Der bruker hun sommeren på å pusse opp bestemors baderom og teste ut forhold til ulike menn, inklusive den håpløse eks-kjæresten Boris. Ikke la deg lure av at Baden Baden tilsynelatende handler om ingenting (det bare ser sånn ut). Med sine ofte hyperrealistiske scener er filmen rågod på å fange blandingen av frihetsfølelse og frustrasjon i et Europa preget av arbeidsløshet. Det er også en tydelig feministisk undertone i skildringen av Anas forsøk på å balansere det å være frigjort og ansvarlig. Baden Baden er en vittig og treffende film om å prøve å få orden på livet og leve det samtidig. CF

 

Institut Francais

Rachel Lang (f. 1984) er født i Strasbourg i Frankrike, hvor hun også studerte filosofi ved universitetet og teater ved scenekunstakademiet. Deretter gikk hun på filmskole i Louvain Le Neuve i Belgia. Baden Baden er siste film i en trilogi om ungjenta Ana etter kortfilmene For You I Will Fight (2010) og White Turnips Make It Hard To Sleep (2011).

Belgia, Frankrike 2016
Regissør Rachel LANG
Manus Rachel LANG
Fotograf Fiona BRAILLON
Skuespillere Salomé RICHARD, Claude GENSAC, Lazare GOUSSEAU, Swann ARLAUD, Olivier CHANTREAU, Zabou BREITMAN
Produsent Valérie BOURNONVILLE, Pierre-Louis CASSOU, Jeremy FORNI, Joseph ROUSCOP
Språk Fransk, tysk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon GRAND PIX FIKSJON, PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama Comedy