close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

En smak av lykke

Italienske Valeria Bruni Tedeschi er rett og slett en glimrende skuespiller. I denne dramakomedien storspiller hun som Beatrice Valdirana, en stormannsgal overklassekvinne fra Toscana. Hun holder hus – eller rettere sagt hoff – på institusjonen Villa Biondi, og er garantert den eneste pasienten med George Clooney på telefonlista og designerklær i garderoben. Personalet her er velmenende, men også godtroende, og i et ubevoktet øyeblikk får Beatrice sjansen til å stikke av sammen med den nyankomne pasienten Donatella. Hun er en ung mor fra langt trangere kår, desperat etter å gjenforenes med sin sønn, og med like mange sår i sjela som hun har tatoveringer på kroppen.

Begge kvinnene har frihet som mål, eller i alle fall et øyeblikks lykke. Men hva kan frihet og lykke bety for to mennesker som er så forskjellige? En smak av lykke er en vilter film som skifter stemning og toneleie i takt med karakterenes sinnsstemninger. I det ene øyeblikket bobler den over av situasjonskomikk, i det neste viser den hvor galt det kan gå når mennesker med alvorlig psykiske problemer ikke tas på alvor av institusjonene som skal ta vare på dem. Regissør Paolo Virzì er en av Italias fremste i faget. Han har vist tidligere at han kan bruke underholdningsfilm for å sette søkelys på samfunnsproblemer; hans forrige film, krimgåten Menneskelig kapital, tematiserte finanskrisa og klasseforskjeller i Italia. CF

Prisutdeling

Vi inviterer til avslutningsseremoni med prisutdeling før avslutningsfilmen. Her presenteres vinnerne av prisene Oslo Grand Pix fiksjon, Oslo Grand Pix dokumentar og Publikumsprisen. 

Avslutningsfest 

Etter avslutningsfilmen er det på tide å strekke ut beina, røre på kroppen og danse inn i sommernatta. Vi inntar Den gamle skobutikken og lar festival- DJ Vibeke Bruff styre musikken.

Gratis inngang for alle med billett til avslutningsfilm eller festivalpass.

 

     

Paolo Virzì (f. 1964) er en italiensk regissør, produsent og manusforfatter fra Livorno, Italia. Han spillefilmdebuterte med La Bella Vita (1994) som hadde premiere på filmfestivalen i Venezia. I årene etter har han lagd flere prisvinnende filmer som har markert ham som en av de fremste regissørene innen italiensk film. Hans siste film, Menneskelig kapital, hadde norsk kinopremiere i 2015.

Italia, Frankrike 2016
Regissør Paolo VIRZI
Manus Francesca ARCHIBUGI, Paolo VIRZI
Fotograf Vladan RADOVIC
Skuespillere Valeria Bruni TEDESCHI, Micaela RAMAZZOTTI, Valentina CARNELUTTI, Tommaso RAGNO, Bob MESSINI, Sergio ALBELLI, Anna GALIENA
Produsent Marco BELARDI
Produksjonsselskap Lotus Production, Manny Film, Rai Cinema
Distribusjon Norsk Filmdistribusjon
Språk Italiensk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 118 min
Seksjon PIX PREMIERE
Genre Comedy Drama