close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Fra balkongen

Det er langt fra Bjølsen i Oslo til universets fjerneste utpost, men så stort er spennet i Fra balkongen, regissør Ole Giævers nye essay i filmform. Mange norske kinogjengere vil kjenne Giæver fra Mot naturen, en spillefilm med ham selv i hovedrollen som en mann som prøver å finne mening og være mer til stede i tilværelsen. Nå retter han igjen kamera mot seg selv – uten fiksjonen som beskyttelse. Fra balkongen følger Ole gjennom et år, hensunket i tanker på balkongen i Brochmanns gate i Oslo, i parken med kona Marte og ungene, eller på filmfestival i utlandet. Underveis deler han hverdagslige observasjoner og luftige filosofiske tankesprang, og fletter inn animasjonssekvenser og musikk, bilder og arkivklipp av Ole som fremadstormende og herlig sjølsikker ung mann.

Resultatet er en enestående og original film som det likevel er lett for mange å kjenne seg igjen i, og som på sitt beste klarer å treffe en nerve i samtida. Filmen er vekselvis hylende morsom, pinlig utleverende og oppriktig undrende. Den er aldri kjedelig, og dønn ærlig i sine forsøk på å finne svar på spørsmål vi alle kan streve med: Hva er min plass i livet og universet? Hvordan opplever andre mennesker verden? Hvorfor går tida fortere jo eldre jeg blir? Og hvorfor klarer jeg ikke å være mer til stede i øyeblikket? Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se Fra balkongen – åpningsfilm for den aller første utgaven av Oslo Pix. CF

Regissør Ole Giæver er til stede i forbindelse med visningen av Fra balkongen søndag 11.juni kl. 17.30.

Filmnettstedet Montages har regissørsamtale med Ole Giæver i festivalgata søndag 11.juni kl. 16.30. 

Etter festivalens offisielle åpning er det duket for fest! Vi trekker ut i festivalgata der DJ Vibeke Bruff sørger for den rette stemningen for kvelden. Vibeke har tidligere vært produsent for den norske duoen No Dial Tone, og senere vokst som soloartist under eget navn. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Fri aldersgrense, festivalgata stenger kl. 23.00.

Ole Giæver (f. 1977) studerte ved Nordland Kunst- og Filmfagskole og Konstfack i Stockholm. Både debutspillefilmen Fjellet (2012) og Mot naturen (2015) ble vist under filmfestivalen i Berlin, og sistnevnte ble solgt til kinodistribusjon i en rekke land. Giæver er også kjent for kortfilmen Tommy (2007) og novellefilmen Sommerhuset (2008).

Norge 2017
Regissør Ole GIÆVER
Manus Ole GIÆVER
Fotograf Øystein MAMEN
Skuespillere Ole GIÆVER, Marte Magnusdotter SOLEM
Produsent Maria EKERHOVD
Produksjonsselskap Mer Film
Distribusjon Mer Film
Språk Norsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon GRAND PIX FIKSJON
Genre Documentary Essay