close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Rivalene

Ane Dahl Torp og Jakob Oftebro spiller sentrale roller i Rivalene, der kunsteren Simon (Søren Malling) står på toppen av sin karriere. Han stiller ut over hele verden, har en yngre kone (Torp) og enda yngre elskerinne, og omgir seg med hippe assistenter. En dag oppsøkes han av Casper (Oftebro), Simons sønn fra et tidligere ekteskap. Casper er gatekunstner, med en kred og en arbeidsmetode som Simon ikke forstår. Dessuten øver han sterk tiltrekningskraft på kvinnene i farens liv. Det er ikke lett å si hva som rir Simon verst – sjalusi, midtlivskrise, dårlig samvittighet eller kunstnerisk tomgang. Uansett er det fornøyelig og veldig underholdende å se på. Du trenger ikke forstå deg på kunst for å sette pris på Rivalene. Den er vittig og treffsikker, i skildringen av et spesifikt miljø og konflikten mellom to menn med store egoer. CF

Det blir samtale med regissør Charlotte Sieling og skuespiller Ane Dahl Torp etter visningen av Rivalene fredag 9.juni kl. 18.00. 

 

Charlotte Sieling (f. 1960) er regissør og skuespiller, utdannet ved den statlige danske teaterskolen og den danske filmskolen. Hun debuterte med spillefilmen Over gaden under vandet (2009) og har vært regissør for en rekke danske og amerikanske TV-serier, som Krøniken, Broen, Forbrytelsen, Homeland og The Americans.

Danmark, Norge 2017
Regissør Charlotte SIELING
Manus Charlotte SIELING
Fotograf Rasmus ARRILDT
Skuespillere Jakob OFTEBRO, Søren MALLING, Ane Dahl TORP, Søren PILMARK, Sus WILKINS
Produsent Lars Bredo RAHBEK, Gudny HUMMELVOLL
Produksjonsselskap Hummel & Nimbus, Nimbus Film Productions, Sirena Film
Distribusjon Tour de Force
Språk Danish, norsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 94 min
Seksjon PIX NORDISK
Genre Drama