close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Spoor

The owls are not what they seem! Agnieszka Hollands absurde øko-thriller Spoor føles som et friskt pust, selv om regissøren er en veteran fra både TV-dramaer som Treme, The Killing og The Wire og historiske spillefilmer som Europa, Europa. Hvis Twin Peaks hadde en miljøpolitisk agenda, ville serien nok sett litt ut som Spoor. I alle fall bor hovedpersonen, nesten-pensjonisten Janina Duszejko i en landsby nær skogen, hvor det er ugler i mosen. Handlingsforløpet følger jaktårets sesonger, og det dukker stadig opp lik fra menneske- og dyreverdenen på landeveiene og jordene landsbyen. Samtidig forsøker dyrevennen Duszejko å gjøre det vanskelig for det lokale jaktlaget å beholde moroa si. At det samme jaktlaget består av alle landsbyens mannlige – og inkompetente – maktpersoner, gir historien et fornøyelig komisk konspiratorisk-feministisk preg. MFL

Regissør Kasia Adamik er til stede i forbindelse med visningen og har samtale med Maria Fosheim Lund søndag 11. juni kl. 20.30 og mandag 12. juni kl. 18.00. 

 

Agnieszka Holland (f. 1948) er født i Polen, og er en av Europas mest kjente og allsidige regissører og manusforfattere. Hun har vært Oscarnominert flere ganger, samarbeidet med Krzysztof Kieslowski om Tre farger-trilogien og har vært tilknyttet flere store amerikanske tv-produksjoner. Kasia Adamik (f. 1972) er en polsk filmskaper og datter av Agnieszka Holland. Hennes nye spillefilm Amok hadde premiere i Polen i vår.

Polen, Tyskland, Czech Republic, Sverige, Slovakia 2017
Regissør Agnieszka HOLLAND, Kasia ADAMIK
Manus Olga TOKARCZUK, Agnieszka HOLLAND
Fotograf Jolanta DYLEWSKA, Rafal PARADOWSKI
Skuespillere Agnieszka MANDAT-GRABKA, Wiktor ZBOROWSKI, Jakub GIERSZAL
Produsent Janusz WACHALA, Krzysztof ZANUSSI
Produksjonsselskap Studio Filmowe "Tor", Heimatfilm, Nutproducke
Distribusjon Another World Entertainment
Språk Polish
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 128 min
Seksjon PIX PREMIERE
Genre Drama Thriller