close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Still Life

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

Still Life er verken dokumentar eller spillefilm, men noe midt imellom. Den foregår i all hovedsak på et slakteri, og følger de ansatte der – særlig en ung, pønkete fyr spilt av amatørskuespiller Virgile Hanrot – og dyrene som ankommer. Fortellingens joker er den unge mannens hund Boston, som observerer de andre firbentes skjebner, og som spiller hovedrollen i filmens gåtefulle sluttsekvens. Filmen skildrer døden på slakteriet nysgjerrig, men på respektfull avstand, og utforsker vårt forhold til dyr. Prøver den å si at vi er like mye styrt av instinkter som dyrene er? Uansett er Still Life en film som kanskje bør oppleves mer enn forstås, og kameraføring og ikke minst lyddesign bidrar til en hypnotisk, nesten drømmeaktig stemning. Dette er en av programmets mest spesielle og ikke minst givende filmer, hvis du tør å gi deg hen. NY

Institut Francais

Maud Alpi (f. 1980) begynte å lage korte videofilmer allerede som tenåring. Hun studerte filosofi ved École normale supérieure i Paris, og har regissert flere kortfilmer, inkludert Le Fils de la Sorcière (2003). Still Life vant Louis Delluc-prisen for beste franske debutfilm i 2016.

Frankrike 2016
Regissør Maud ALPI
Manus Maud ALPI, Baptiste BOULBA
Fotograf Jonathan RICQUEBOURG
Skuespillere Virgile HANROT
Produsent Mathieu BOMPOINT
Produksjonsselskap Mezzanine Films
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 82 min
Seksjon PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama Mystery