close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ervin

Hvem er Ervin? Fram til han var to år, var Ervin et barn som de fleste andre, en frisk og velfungerende gutt med en helt normal utvikling. Men så, i løpet av bare noen måneder, forsvant ordene og andre tillærte sosiale ferdigheter. Hva skjer når et barn ikke lenger kan uttrykke seg og gjøre seg forstått av verden rundt, ikke en gang av sine nærmeste?

Ervin er regissør Karoline Grindakers nære portrett av en familie med et autistisk barn. Det er en observerende film: Med få ord, men desto mer uttrykksfulle bilder, situasjoner og stemninger gir den oss innblikk i en krevende hverdag og familiens sårbarhet i møte med den «normale» verden. Vi følger dem i søken etter et nytt landskap å kommunisere i: et skjørt grenseland mellom det å gi opp, og å ha håp for barnet og fremtiden.

Karoline Grindaker er en norsk dokumentarregissør og produsent. Hun har laget en rekke filmer for TV og kino, og ble Amanda-nominert for filmene Lykkens grøde (2007) og Sju kammers – Frontsøstrene (2011) sammen med medregissør Hilde Kjøs. Ervin er produsert gjennom NFIs prosjekt Nye Veier.

Norge 2019
Regissør Karoline Grindaker
Manus Karoline Grindaker
Produksjonsselskap Gaia Film
Språk Norsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 47 min
Seksjon Pix Politikk, Pix Pluss
Genre Documentary