close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Fucking Åmål

Norsk filmklubbforbund og Oslo Pix lager også i år filmklubbstemning i festivalgata. Med tre gratis utevisninger vil vi løfte frem tre ulike filmperler som fortjener å vises på stort lerret, og under åpen himmel.

Torsdag 6. juni feirer Oslo Pix Sveriges nasjonaldag. Da pynter vi vår utendørs festivalgate mellom Saga og Klingenberg til fest og inviterer til gratis aktiviteter, musikk og utekino x 2, i tillegg til svensk kvalitetsfilm i kinosalene. Les mer HER.

Fucking Åmål

«Varför måste vi bo i fucking, jävla kuk-Åmål?» På Sveriges nasjonaldag tar vi et gjensyn med en kjent og kjær ungdomsklassiker.

Det er ikke lett å være ung på det tilsynelatende gudsforlatte stedet Åmål. Elin er populær, også blant gutta, men kjeder vettet av seg. Stillferdige, nyinnflyttede Agnes  føler seg som den mest ensomme i hele verden: Hun er nemlig forelsket i Elin. Fucking Åmål er en autentisk og levende fortelling om kjærlighetens sorger og gleder, med sprudlende dialog og livfulle karakterer.

Lucas Moodysson (f. 1969) ga ut sin første diktsamling som 17-åring, og har deretter skrevet fem bøker. Fucking Åmål er hans første spillefilm, og ble hans gjennombrudd som regissør. Han har siden regissert en rekke prisvinnende filmer, blant annet Tilsammans (2000), Lilja 4-ever (2002) og Vi er bäst! (2013).

Om Norsk filmklubbforbund
Det finnes nesten hundre filmklubber i Norge, som er organisert i Norsk filmklubbforbund. Filmklubbene viser både gammel og ny filmkunst. Det viktigste er at filmen gis en større kontekst, ofte med en innledning før filmen eller en diskusjon etterpå. En god filmopplevelse gjør noe med deg. Og mye god film kommer aldri opp på kino. Derfor er filmklubbene der, så vi kan se film på stort lerret, sammen.

 

Sverige 1998
Regissør Lukas Moodysson
Manus Lukas Moodysson
Fotograf Ulf Brantås
Skuespillere Alexandra Dahlström, Rebecka Liljeberg, Erica Carlson
Produsent Lars Jönsson, Peter Aalbæk Jensen, Anna Anthony
Produksjonsselskap Memfis Film
Språk Svensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon
Genre Drama Coming-of-age Komedie