close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Wall-E

Norsk filmklubbforbund og Oslo Pix lager også i år filmklubbstemning i festivalgata. Med tre gratis utevisninger vil vi løfte frem tre ulike filmperler som fortjener å vises på stort lerret, og under åpen himmel.

Onsdag 5. juni feirer Verdens miljødag og inviterer vi til Pix Inspirert med aktiviteter, miljøprat, workshops, klimapop, slampoesi og utekino. Ler mer HER.

WALL-E

Pixar-klassikeren WALL-E er en forbløffende cinematisk historie om miljøet, kloden vår, og håpet som finnes selv når alt virker mørkt.

Jorda er dekket av søppel, og menneskeheten har rømt til verdensrommet. Kun én skapning er igjen: den hardtarbeidende roboten WALL-E. Etter flere århundre alene har WALL-E utviklet en forkjærlighet for musikaler og små skatter han finner igjen i menneskenes rot. Når rekognoseringsroboten EVE dukker opp, håper WALL-E han endelig har fått en venn. Men når han viser hennes sin kjæreste eiendel, en levende plante, sparker det i gang et uventet eventyr, som tar lille WALL-E på tvers av galaksen.

Andrew Stanton (f. 1965) er regissør og manusforfatter og har jobbet for Pixar siden 1990. Han har blant annet vært med på å lage A Bug’s Life (1998), Finding Nemo (2003) og Finding Dory (2016) og på å skrive alle Toy Story-filmene og Monsters, Inc. (2001). Stanton vant Oscar for beste animerte film med WALL-E.

Om Norsk filmklubbforbund
Det finnes nesten hundre filmklubber i Norge, som er organisert i Norsk filmklubbforbund. Filmklubbene viser både gammel og ny filmkunst. Det viktigste er at filmen gis en større kontekst, ofte med en innledning før filmen eller en diskusjon etterpå. En god filmopplevelse gjør noe med deg. Og mye god film kommer aldri opp på kino. Derfor er filmklubbene der, så vi kan se film på stort lerret, sammen.

USA 2008
Regissør Andrew Stanton
Manus Andrew Stanton, Pete Docter, Jim Reardon
Skuespillere Andrew Stanton
Visningsformat -
Spilletid 98 min
Seksjon
Genre Animation