close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

L'Amore Molesto

L’Amore Molesto er Mario Martones filmatisering av Elena Ferrantes roman fra 1992 (Kvelande kjærleik på norsk). Det er en stemningsfull mysterie-thriller med klart slektskap til Alfred Hitchcock og Pedro Almodóvars filmer. Samtidig kan vi kjenne igjen mye av det som gjør så sterkt inntrykk i Elena Ferrantes seinere forfatterskap: skildringen av begjær og skam, av sterke kvinner og kontrollerende menn, og det tvetydige forholdet til det å minnes sin egen fortid.

Kunstneren Delia vender tilbake til sin barndoms by Napoli til morens begravelse. Selvmord er oppgitt som dødsårsak, men Delia kan ikke tro at den lettlivede og livsglade moren har tatt sitt eget liv. Hun er fast bestemt på å finne ut hva som hendte i dagene før dødsfallet. Detektivarbeidet bringer henne helt tilbake til barndommen, og til traumatiske minner Delia hadde fortrengt.

Mario Martone (f. 1959) er en italiensk regissør og manusforfatter fra Napoli. På 90-tallet var han del av en ny generasjon napolitanske filmskapere, sammen med blant andre Paolo Sorrentino. I tillegg til å regissere en rekke filmer har han arbeidet mye med teater og opera. L’Amore Molesto ble vist i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes i 1995.

Italia 1995
Regissør Mario Martone
Manus Elena Ferrante, Mario Martone
Skuespillere Anna Bonaiuto, Angela Luce, Gianni Cajafa
Språk Italiensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 104 min
Seksjon Pix on Art
Genre Drama Mystery Romance