close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ferrante Fever

Et must for alle Elena Ferrante-fans! Den italienske forfatteren har tidligere tatt lesere over hele verden med storm med sin Napoli-kvartett og sine fantastiske skildringer av byen, så vel som av menneskers indre verden. Ferrante Fever forteller historien om hennes forfatterskap. Filmen gir et unikt innblikk i hennes arbeid og kunstneriske visjon; og gjennom intervjuer med kritikere, forleggere, redaktører, litterater og andre forfattere sier den også mye om hvordan og hvorfor hun har blitt en så stor sensasjon.

Vi lever i en tid hvor kjendiser dyrkes, og vi vil helst bli kjent med personen bak boka. Er historiene deres selvopplevd? Hva er fiksjon, og hva er fakta? Ferrante har valgt å være anonym, og vi vet dermed ingenting om den enormt populære forfatteren. Hvor bor hun? Hvor gammel er hun? Er det i det hele tatt en kvinne? Forfatteren finnes kun gjennom bøkene. Er det mulig å snakke kun gjennom sine litterære verk? Er anonymiteten et strategisk valg, eller et genuint ønske om at leserne skal kunne lese bøkene uten å bli farget av hvem som har skrevet dem?

Tirsdag 4. juni:

Kl. 08:00: Vi starter Ferrantedagen med litterær frokost i vår utendørs festivalgate utenfor Klingenberg kino. Oversetter Kristin Sørsdahl leser sine favorittutdrag av Elena Ferrantes aller første roman, «Kvelande Kjærleik». Gratis croissanter til de første som kommer og kaffe om du tar med egen flerbrukskopp.


Fra kl. 17:30 inviterer vi publikum til et glass utenfor Saga kino.

Kl. 20.45: Etter Ferrante Fever kan du få med deg "L’Amore Molesto" fra 1995, Mario Martones mesterlige filmatisering av Ferrantes roman «Kvelande kjærleik».

Arrangementet er et samarbeid mellom Det Norske Samlaget, Oslo Nye Teater, Det italienske kulturinstitutt i Oslo og Oslo Pix.

 

Giacomo Durzi (f. 1976) er en italiensk regissør og manusforfatter. Ferrante Fever er hans tredje dokumentar, etter Numero uno in lista (2008) og S.B. I Knew Him Well (2012). Sistnevnte er et portrett av Silvio Berlusconi, fortalt av de som har kjent ham. Durzi har også regissert spillefilmen Twin Attacks (2009).

Italia, Frankrike 2018
Regissør Giacomo Durzi
Skuespillere Jonathan Franzen, Ann Goldstein, Roberto Saviano, Elizabeth Strout
Produksjonsselskap Malìa, Rai Cinema
Språk Italiensk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Seksjon Pix on Art