close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Krig

11 år gamle Malte kommer som innflytter til et ikke navngitt sted i Skåne. Her blir han møtt av en slags krigssone, hvor to konkurrerende barnegjenger kjemper om den lokale skatehallen. Malte har matematikeren John Nash som sitt store idol, og blir fort en slags strategisk leder for den ene gruppen. Til tross for at filmen kun har barn i hovedrollene hviler det et mørkt preg over hendelsene. Både visuelt og tematisk kan det hele minne om en perfekt miks av Tomas Alfredsons La den rette komme inn og Wes Andersons Moonrise Kingdom

Regissør Kapetanovic viser seg som en glimrende barneskuespiller-instruktør og maner frem naturtro og engasjerende prestasjoner fra omtrent alle involverte. Særlig imponerende er Loke Hellberg i rollen som Malte, og Emilio Silva som spiller den konkurrerende gjenglederen Omar. På subtilt vis stiller filmen spørsmål om hvordan konflikter mellom venner og naboer kan oppstå, og Kapetanovic har selv uttalt han har latt seg inspirere av egne opplevelser av hvordan grupperinger oppsto i forkant av krigen på Balkan.

Bosnisk-svenske Goran Kapetanovic (1974) er regissør, og underviser ved teaterhøgskolen i Malmø. Filmene hans har mottatt over 20 internasjonale priser, og kortfilmen hans Kiruna-Kigali (2012) var kortlistet til Oscar for beste kortfilm. Min faster i Sarajevo (2015) vant Guldbagge for både beste regi og birolle.

Sverige 2017
Regissør Goran Kapetanović
Manus Jannik Tai Mosholt
Skuespillere Meja Björkefall, Esmeralda Brandt Kinberg, Milan Dragisic
Produksjonsselskap Copenhagen Bombay
Språk Svensk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 80 min
Seksjon Pix Junior
Genre Drama