close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Olsenbanden: Operasjon Egon

Oslo Pix feirer Olsenbanden 50 år med filmmaraton, festvisninger og arrangementer.
Tirsdag 4. juni åpner vi jubileumsuka med visning av den første filmen i serien: Operasjon Egon

Fengslene har alltid vært utklekkingsanstalt for den perfekte forbrytelse. Fangene lærer av hverandre. Slik også med Egon Olsen, leder for Olsenbanden. Etter et opphold bak murene kommer han ut igjen med planer. Store planer. Han har hørt om en fantastiske gullfiguren som er verdt 12 millioner kroner. Figuren har tidligere tilhørt den tyske keiser, og skal nå stilles ut i Oslo.

Utstillingen er strengt bevoktet av politi, kriminalbetjenter, TV-kameraer og alle nymotens alarminnretninger. Ingen lett sak å rappe figuren – men en passende jobb for Olsenbanden.

Dette var den aller første filmen i den norske sagaen om Olsenbanden, og hadde sin premiere på Saga kino og Soria Moria i Oslo i august 1969.

Les mer om den ukeslange feiringen av Olsenbanden HER.

Knut Bohwim er en norsk skuespiller, produksjonsleder og regissør, som har regissert 12 av de 14 norske Olsenbanden-filmene. Bohwim jobbet som produksjonsleder for Teamfilm, og sto i fronten for selskapets fornorsking av den danske Olsenbanden. Regissøren hadde statistroller i de fleste Olsenbanden-filmene, inkludert den som Ove Kant regisserte.

Norge 1968
Regissør Knut Bohwim
Manus Erik Balling, Henning Bahs
Skuespillere Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Aud Schønemann
Produksjonsselskap Teamfilm AS
Språk Norsk
Visningsformat -
Spilletid 82 min
Seksjon Olsenbanden-maraton
Genre Comedy