close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Olsenbanden og Data-Harry sprenger verdensbanken

Egon er atter bak murene, denne gang etter et mislykket kupp på Stortinget – og atter fødes en ny plan. En korrupt diplomat har på ulovlig vis ervervet seg 10 millioner dollar på salg av subsidiert fjellsmør til utlandet. Disse pengene skal «vaskes rene» i den norske avdelingen av Verdensbanken. Egon regner med å få kloa i dem før de kommer så langt.

Mens Egon har vært i fengsel denne gangen, har imidlertid Kjell og Benny slått seg sammen med Data-Harry (Dynamitt-Harrys nye persona). Dette blir nok en utfordring som Egon må finne en løsning på i den evige jakten på rikdom og lykke.

Dette er den niende filmen i serien om Olsenbanden.

Oslo Pix feirer Olsenbanden 50 år med filmmaraton, festvisninger og arrangementer gjennom hele uka. Les mer HER.

Knut Bohwim er en norsk skuespiller, produksjonsleder og regissør, som har regissert 12 av de 14 norske Olsenbanden-filmene. Bohwim jobbet som produksjonsleder for Teamfilm, og sto i fronten for selskapets fornorsking av den danske Olsenbanden. Regissøren hadde statistroller i de fleste Olsenbanden-filmene, inkludert den som Ove Kant regisserte.

Norge 1978
Regissør Knut Bohwim
Manus Erik Balling, Henning Bahs, Per A. Anonsen, Alfred Næss
Skuespillere Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Aud Schønemann, Harald Heide-Steen Jr., Henki Kolstad, Øivind Blunck
Produksjonsselskap Teamfilm AS
Språk Norsk
Visningsformat -
Spilletid 101 min
Seksjon Olsenbanden-maraton
Genre Comedy