close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Olsenbandens siste stikk

Egon er fratatt bowler og sigar og installert på Solgløtt aldershjem. Benny livnærer seg på budtjeneste og pirattaxi – «Benny’s Tut & Kjør». Dynamitt-Harry hinker rundt på sykehus etter et sprengnings-uhell i Romeriksporten, mens Valborg stuller hjemme alene etter Kjells bortgang og trøster seg med at så lenge det er tomflasker i huset, er det håp.

Så begynner ting å skje; Egon blir plukket ut som gjest til tv-programmet «På godfot med lidelsen». Etter å ha sett TV-programmet, drar Benny og Harry for å hente Egon – og som ved et mirakel dukker både skalken og den stripete dressen fra gamle dager plutselig opp. Valborg vet at de kommer til henne for å få øl. Egon kommer ut, og så er Olsenbanden samlet igjen. Egon har så klart en plan, som han har spart på helt fra 1984. Intet Franz Jæger-pengeskap kan føle seg trygt når Olsenbanden er løs.

Olsenbandens siste stikk ble virkelig den siste filmen om den kjente og kjære banden. Den ble spilt inn uten Carsten Byhring, som døde i 1990.

Oslo Pix feirer Olsenbanden 50 år med filmmaraton, festvisninger og arrangementer gjennom hele uka. Les mer HER.

Knut Bohwim er en norsk skuespiller, produksjonsleder og regissør, som har regissert 12 av de 14 norske Olsenbanden-filmene. Bohwim jobbet som produksjonsleder for Teamfilm, og sto i fronten for selskapets fornorsking av den danske Olsenbanden. Regissøren hadde statistroller i de fleste Olsenbanden-filmene, inkludert den som Ove Kant regisserte.

Norge 1999
Regissør Knut Bohwim
Manus Henning Bahs, Sverre Holm, Øyvind Thorsen
Skuespillere Arve Opsahl, Sverre Holm, Aud Schønemann, Harald Heide-Steen Jr., Nils Ole Oftebro, Johannes Joner, Per Christian Ellefsen
Produksjonsselskap Nordisk Film, TV2 Norge
Språk Norsk
Visningsformat -
Spilletid 90 min
Seksjon Olsenbanden-maraton
Genre Comedy