close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Parning

Parning er en sjarmerende dokumentar som tar opp temaer som vennskap, forelskelse, seksualitet, forhold og kjærlighet. «Dette er ikke en film om et eksperiment, men et eksperiment som ble en film», sier regissør Lina Mannheimer. Hun etterlyste to unge mennesker som brukte internett som datingverktøy, og intervjuet dem over Skype én gang i uken. Ved en tilfeldighet møttes de to intervjuobjektene, og en helt annen historie utviklet seg. Edvin og Naomi filmet selv alt materialet, og de møtte aldri Mannheimer underveis i prosessen. Deres liv, tanker og opplevelser filtreres gjennom både deres eget og Mannheimers blikk.

Edvin og Naomi er genuine og sjarmerende personer, som virkelig blottlegger seg selv og sine følelser. Allikevel kjennes det aldri invaderende – snarere intimt og nært. Relasjonen mellom de to er så engasjerende at man lever seg fullstendig inn i den. Får de sin happy ending? Parning er en dypt sjarmerende, rørende og tankevekkende film, som både yngre og eldre vil kunne kjenne seg igjen i og lære av. Vi er ferdig med kolera, nå er det kjærlighet i internettets tid som gjelder.

Lina Maria Mannheimer (f. 1980) er en svensk regissør. Hun er utdannet ved hhv. Universidad de Nebrija i Madrid og Gøteborg filmskole, og har jobbet som assistent for den franske regissøren Gilles Bourdo. Hennes debut kom med kortfilmen Kontrakten i 2010, første del av prosjektet La cérémonie.

Sverige 2019
Regissør Lina Mannheimer
Skuespillere Edvin, Naomi
Produksjonsselskap French Quarter Film
Språk Svensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Nordisk dokumentar
Genre Documentary