close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Shooting the Mafia

Forstå Italias voldelige moderne historie gjennom én eksepsjonell kvinnes kameralinse. Letizia Battaglia er blant Italias mest anerkjente fotojournalister, og den ukonvensjonelle Battaglia har viet fire tiår av sitt liv til å dokumentere mafiaens terrorregime på Sicilia. Dette nærgående portrettet fanger et liv og arbeid som er tett sammenflettet med Italias historie, og viser hvordan korrupsjon og organisert kriminalitet ødelegger samfunnet innenfra. Battaglia forteller oss med all tydelighet at traumene mafiaen påfører det italienske samfunnet aldri vil leges helt, og den gripende dokumentaren er et sørgmodig dokument over drømmen om et mafiafritt Italia, akkompagnert av Battaglias hjerteskjærende fotografier.

Regissør Kim Longinotto er kjent for å velge eksepsjonelle kvinner i sine dokumentarer, og dette er intet unntak. Det sedvanlig skarpe blikket på Battaglia gir oss en fortelling om kjærlighet, patriarkatet, frihet – men aller mest om Italia.

Britiske Kim Longinotto (f. 1952) er regissøren bak Shooting the Mafia. Hun er en veteran-dokumentarfilmskaper og har laget prisvinnende og politiske dokumentarer siden 1976.

Irland 2019
Regissør Kim Longinotto
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 94 min
Seksjon Pix Politikk