close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Giraffe

Går det an å se mer forelska og sårbar ut enn Lisa Loven Kongsli gjør i denne oppsiktsvekkende gode filmen? Vi tviler! Kongsli spiller hovedrollen som Dara, en folkeminnegransker som på oppdrag på den danske øya Lolland. En ny tunnelforbindelse mellom Danmark og Tyskland gjør at mange av øyboerne må flytte, og Daras jobb er å samle historier fra lokalmiljøet for ettertida. Hva har Lolland vært, og hva skal det bli?

Dara blir oppslukt av arbeidet, særlig av funnet av dagboka og fotografiene til Agnes, en kvinne som nylig har forsvunnet sporløst fra Lolland. Enda mer oppslukt blir hun av Lucek, en ung polakk veiarbeider på øya. Å se hvor intenst betatt de to blir av hverandre, er verdt inngangsbilletten aleine, men Giraffe er noe mer enn en kjærlighetshistorie. Den handler om folk som på ulike måter står på terskelen til noe nytt og prøver å finne ut hva fortida betyr for dem. Skildringen av det forblåste lokalsamfunnet er både vakker og vemodig, og lett å kjenne seg igjen i for alle som har vært på et norsk småsted. Og ja, det er faktisk giraffer der også. 

Anna Sofie Hartmann (f. 1984) er en dansk regissør som selv er fra Lolland. Hun er utdannet ved den tyske film- og tv-skolen DFFB i Berlin, hvor hun nå bor. I likhet med hennes første spillefilm Limbo (2014) er Giraffe blitt vist på store, anerkjente filmfestivaler verden over.

Danmark, Tyskland 2019
Regissør Anna Sofie Hartmann
Manus Anna Sofie Hartmann
Skuespillere Lisa Loven Kongsli, Jakub Gierszal, Maren Eggert, Christop Bach, Juni Dahr
Språk Engelsk, tysk, dansk, polsk, norsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 82 min
Seksjon
Genre Drama