close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Jeune Juliette

Juliette går i andre klasse på videregående skole, hun har rødt hår, kommer fra et hjem med skilte foreldre og er stormende forelska i storebrorens kjekke kompis. Og så er hun litt tjukk da, noe som gjør henne til en vandrende skyteskive for sine jevnaldrende.

Komedien, som strengt tatt må sies å være en dramakomedie, er inspirert av regissør Anne Émonds egen ungdomstid, og her er det ingen tvil om at flere vil kjenne seg igjen. Dette er sårt, vondt og vakkert om en tid som man med åra idealiserer, men likevel aldri vil tilbake til.  

Som referanse er det naturlig å trekke linjer til Eighth Grade, som tok fjorårets festival med storm. Begge filmer med en sterk, kvinnelig hovedkarakter som aldri gir opp tross motgang, en mor som er fraværende, men til gjengjeld et mannlig familiemedlem som står på sidelinjen og backer – og ikke minst den uoppnåelige forelskelsen som viser seg kanskje ikke å være «all that» når alt kommer til alt. Ungdomsfilm laget av voksne for et ungt publikum er noe av det vanskeligste en regissør kan begi seg ut på, og derfor er det oppløftende at Anne Émonds Jeune Juliette lykkes så godt. Nøkkelen er at filmen tør å vise hvor kompleks virkeligheten er, og unngår å gå i «high school-fella» ved å gjøre karakterene endimensjonale.

Anne Émond (f. 1982) er en kanadisk regissør fra provinsen Quebec. Hun er utdannet innenfor film ved universitetet i Montreal, og debuterte med kortfilmen Naissances i 2009. Hennes første spillefilm, Nuit #1, kom i 2011 og ble etterfulgt av Our Love Ones (2011) og Nelly (2016).

Canada 2019
Regissør Anne Émond
Manus Anne Émond
Skuespillere Alexane Jamieson, Léanne Désilets, Antoine DesRochers
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon
Genre Comedy drama