close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Martin Eden

Der Jack Londons delvis selvbiografiske roman foregår i Oakland på starten av 1900-tallet, er handlingen i Marcellos adapsjon flyttet til Napoli. Tittelkarakteren (intenst spilt av Luca Marinelli, sist sett i serien Trust), har én stor drøm, å bli forfatter, men ettersom han kommer fra fattige kår får han gang på gang bekreftet sin intellektuelle utilstrekkelighet og mangel på utdanning. Martin er allikevel full av pågangsmot og gutteaktig sjarm, og i møtet med Elena og hennes overklassefamilie begynner klatringen på samfunnets rangstige. Men med økende suksess og anerkjennelse er det som den tidligere venstreradikale Martin mister seg selv, og ender opp som en person med forakt for alt og alle.

Martin Eden er en gave til alle som setter pris på fransk nybølgefilm, New Hollywood og ikke minst Bernardo Bertoluccis beste filmer fra 60- og 70-tallet. Filmen er skutt på 16mm-film og har en fantastisk, dus fargepalett, som sammen med en rekke arkivbilder bygger opp en slående melankolsk stemning.

Pietro Marcello (f. 1976) er en italiensk regissør, filmfotograf og manusforfatter. Hans første spillefilm var den surrealistske Bella e perduta fra 2015, som vant prisen for beste debutfilm ved filmfestivalen i Gøteborg. Han har tidligere laget en rekke dokumentarfilmer fra hjemregionen sin i Sør-Italia, Campania.

Italia, Frankrike, Tyskland 2019
Regissør Pietro Marcello
Manus Pietro Marcello, Maurizio Braucci
Skuespillere Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato
Språk Italiensk, napolitansk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 129 min
Seksjon
Genre Drama