close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

School of Seduction

Gjennom tre separate historier over en periode på nærmere ti år får vi et nært innsyn i kvinners situasjon i dagens Russland. De tre hovedpersonene har det til felles at de deltar i et kurs hvor kvinner skal lære hvordan de på best mulig vis kan forføre menn. Lederen for kurset er en brande, godt over 20 år eldre enn kvinnene, som alle er i 30-årene. De parringsdans-aktige øvelsene som gjennomføres er en blanding av komiske og dypt forstyrrende. Vi kommer virkelig tett på kvinne og deres nærmeste, og krangler om barn, husarbeid og kjærlighet får fritt spillerom foran kamera.

Filmen fungerer som et utmerket tidsbilde på Putins Russland, hvor den hjemmeværende kvinnen er det offisielle idealet. Men for mange betyr dette idealet også kroken på døra for frihet og individualisme, noe som manifesteres i det pausene mellom de tre kvinnenes historier fylles av Putins taler om nytten av russiske kvinner med tradisjonelle verdier og hang til barnepass og husarbeid.

Alina Rudnitskaya (f. 1976) er en russisk regissør og produsent fra Murmansk. Fra 1994 til 1997 utdannet hun seg ved Academy of Aerospace Engineering i St. Petersburg, før hun gikk over til å studere ved universitet for kultur og kunst i samme by. Hun jobber fortsatt i St. Petersburg, og har vunnet over 30 internasjonale priser for sine filmer.

Russland, Danmark, Norge, Østerrike 2019
Regissør Alina Rudnitskaya
Manus Alina Rudnitskaya
Språk Russisk, engelsk, italiensk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon
Genre Documentary