close

Gratis skolevisninger på Saga

Av 23. apr 2019

For Oslo Pix er barn og unge en viktig målgruppe. Derfor tilbyr vi flere spennende festivalfilmer tilpasset ulike aldersgrupper i forbindelse med festivalen. Ta med dine skoleelever på gratis filmvisning når vi ruller ut den røde løperen for andre utgave av filmfestivalen Oslo Pix.

Filmene vises på dagtid mellom kl 10.00 og 15.00 på Saga kino i perioden 3. til 7. juni. 

Det er begrenset antall plasser, så det kan være lurt å være rask nå som påmeldingsskjemaet er åpnet. Vi opererer etter førstemann til mølla-prinsippet. Skolevisningene er gjort i samarbeid med Nordisk Film Kino.

KLIKK HER for å komme til påmeldingsskjemaet

Spørsmål? Send en mail til vår skoleansvarlige Per Eirik Gilsvik på skole@festivalkontoret.no 

FILMPROGRAMMET 2019:

Programmet er tilpasset ulike klassetrinn. Noen av kategoriene er brede, og selv om filmene har aldersgrense som passer aldersgruppen anbefales det å lese informasjonen om filmen og se trailer for å vurdere om den passer til nettopp din klasse.

1.-4. trinn:

Den utrolige historien om den kjempestore pæra
Regi:  Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski
Språk: norsk | Aldersgrense: 6 år
Spilletid: 1t. 18 min.

Elefanten Sebastian og hans beste venn, katten Mitcho, bor i den hyggelige havnebyen Solby. Her er alt lykkelig, frem til den dagen byens elskede borgermester forsvinner.

På en fisketur fanger Mitcho en flaskepost som viser seg å være fra borgermesteren. Han skriver at han er strandet på en øde øy. I flasken ligger det også et lite frø som Sebastian og Mitcho planter, og i løpet av natten vokser det frem en kjempestor pære! Pæren bygges om til et skip, og Mitcho og Sebastian seiler ut på et spennende eventyr med pirater, sjødrager og spøkelser. Det krever mye mot, men ingenting kan stoppe de to vennene som er fast bestemt på å finne den mystiske øya og hente borgermesteren hjem.
-Filmweb

Pjusken
Regi: Árni Ásgeirsson
Språk: norsk | Aldersgrense: 6 år
Spilletid: 1t. 22 min.

En liten sandlo, Pjusken, har ikke rukket å lære seg å fly når familien hans trekker sørover for vinteren. Pjusken må dermed overleve den arktiske vinteren, onde fiender og seg selv for å bli gjenforent med familien neste vår. Men han er ikke alene. Ved hjelp av venner er han i stand til å overleve i en verden full av farlige fiender, og blir til slutt feiret som en helt. Herlig islandsk animasjonsfilm, med en rørende historie fylt med eventyr for store og små.  
-Filmweb

Vinner av Barnefilmfestivalens filmpris i 2018.
«Pjusken er en sjarmerende film med nydelig animasjon, som er underholdende for hele familien» -Fedrelandsvennen

Oskars Amerika
Regi: Torfinn Iversen
Språk: norsk | Aldersgrense: 6 år
Spilletid: 1t. 19 min.

10 år gamle Oskar drømmer om å ri over prærien sammen med moren sin. Rett før sommerferien forteller moren at hun må dra til Amerika, mens Oskar må bli igjen i Nord-Norge på gården til den gretne bestefaren sin. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i nærheten med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika for å finne Oskars mor.
-Filmweb

«Nydelig feelgood-film! Oskars Amerika er en av de fineste barnefilmene denne anmelderen har sett på lenge. Den behandler alvorlige temaer med omhu og humor.» -Aftenposten, Terningkast 5

Richard Storken
Regi: Toby Genkel & Reza Memari
Språk: norsk | Aldersgrense: 6 år
Spilletid: 1t. 23 min.

Den foreldreløse spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard, en liten spurv vil ikke overleve den lange reisen. Men Richard er en modig fyr, og bestemmer seg for å følge etter. Richard vil bevise at han er en stork, bare litt annerledes. Han allierer seg med den forvokste pygméugla Olga og diskoundulaten Kiki - sammen haiker de gjennom Europa med buss, tog og båt, på jakt etter Richards familie.
-Filmweb

«Richard Storken er rett og slett en fantastisk filmopplevelse.» -Bladet Cinema

 

 

5.-7. trinn:

Krig
Regi: Goran Kapetanovic
Språk: svensk med norsk tekst | Aldersgrense: 9 år
Spilletid: 1t. 24 min.

Malte (11) flytter til et nytt sted. Han trives i grunn best hjemme. Her kan han leser bøker og spiller strategispill med tinnsoldatene sine i fred. Moren synes han skal komme seg ut og finne noen venner på det nye stedet. Men, ute havner han midt i en konflikt mellom to gjenger, som sloss om retten til en skaterampe. Malte vet alt om historiske slag, strategispill og krigsteori. Nå havner han midt i sentrum av konflikten og sørger for å få bråket til et helt nytt nivå. Men, hvor langt er de villig til å gå, og er det virkelig krig de vil ha?
-Barnefilmfestivalen

«Det råder ingen tvekan om att det här är en av de mest intressanta, viktiga och nyskapande barnfilmer som gjorts i Sveriga på länge!» Skånska Dagbladet

 

 

Supa Modo
Regi: Likarion Wainana
Språk: swahili & engelsk med norsk tekst | Aldersgrense: 9 år
Spilletid: 1t. 14 min.

Ni år gamle Jo dagdrømmer om å være en superhelt. Men hun er ikke helt som andre niåringer - hun ligger på sykehus, og når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve, tar hun med datteren hjem til venner og familie i landsbyen. Så får storesøster Mwix en ide. Med litt hjelp fra venner glir Jos fantasier over i virkeligheten og hun får superkrefter på ekte – plutselig kan hun flytte på tunge gjenstander og stoppe tiden!
-PEG 

Supa Modo er en filmperle om sorg og tap, der latteren og gleden likevel aldri er langt unna. Filmen vant pris for beste barnefilm i Europa i 2018!

«Jeg synes det var en veldig bra film. Den var rørende, spennende, og jeg følte som om jeg kjente Jo på ekte. Elsket filmen!» -Tommy, 6.klasse

«Filmen er fantastisk! Jeg likte best søsteren til Jo og hva henne gjorde for henne. Den var rørende, interessant, trist og spennende. Terningkast 6.» -Rama, 7.klasse

 

Maya og hekseblomsten
Regi: Hiromasa Yonebayashi
Språk: norsk | Aldersgrense: 6 år
Spilletid: 1t. 43 min.

Den tilsynelatende vanlige jenta Maya snubler over en magisk blomst, og døren til en hemmelig verden åpner seg. En verden full av hekser og trolldom.

Unge Maya følger etter en mystisk katt inn i en skog og oppdager en gammel sopelime og en forunderlig blomst. Den forbudte Hekseblomsten som kun blomstrer en gang hvert syvende år. Blomsten og sopelimen river med seg Maya og tar henne med over skyene og langt vekk til universitetet Endor – et magisk universitet ledet av rektor Mummelbork og den brilliante Doktor Dee. Men Maya finner fort ut at alt ikke er som det skal være på det magiske universitetet.
-Filmweb

«Dette er animasjonskunst av ypperste klasse» - Filmpolitiet NRK

 

Ungdomsskolen & VGS:

The Hate U Give

Regi: George Tillman Jr.
Språk: engelsk, norsk tekst | Aldersgrense 12 år
Spilletid: 2t. 12 min.

Starr Carter er 16 år og beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Det er en ustabil balanse som går i stykker den kvelden Starr blir vitne til at barndomsvennen, Khalil, blir skutt og drept av en hvit politimann. Khalil var ubevæpnet. Da Khalils død blir forsidestoff over hele landet og nabolaget bryter ut i voldsomme demonstrasjoner, blir Starr nødt til å ta et valg, spesielt siden noen av vennene hennes på skolen antyder at Khalil kanskje fortjente det. Alle vil vite hva som skjedde, men det Starr velger å si - eller ikke si - kan ødelegge lokalsamfunnet og vennskap og sette hennes eget liv i fare.

Inspirasjonen til The Hate U Give kommer fra bevegelsen Black Lives Matter. BLM er en internasjonal bevegelse som forsøker å bekjempe vold og systematisk rasisme av svarte.
-Filmweb

«The Hate U Give er en film som rører på mange emosjonelle strenger. Vi kårer allerede denne nå til en av årets beste kinofilmer» -Kinomagasinet 

Rekonstruksjon Utøya
Regi: Carl Javér
Språk: norsk | Aldersgrense: 12 år
Spilletid: 1t. 33 min.

Hvordan overlever du møtet med terrorens sanne ansikt? Rekonstruksjon Utøya er en gripende gjenfortelling fra fire som opplevde en av de verste terrorhandlingene i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen.

Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er tilstede i hele prosjektet. Sammen i studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.
-Filmweb

"...rå, usminket og ekte og gir et innblikk i 22. juli som jeg kjenner meg igjen i. Den makter å fortelle dramatiske, hjerteskjærende historier med varme og omtanke og er en film alle bør se." - Stian Kogler, overlevende fra Utøya

Eighth Grade
Regi: Bo Burnham
Språk: engelsk, norsk tekst | Aldersgrense: 12 år
Spilletid: 1t. 33 min.

Finnes det et liv etter 8. klasse? Kayla prøver å overleve siste uke av skolen før sommerferien venter, med high school på den andre siden. Med flust av både kviser og sosial angst prøver Kayla desperat å finne sin plass i vår tids popularitetskonkurranse av likes og følgere. Men uten venner, med en videoblogg uten følgere, og den offisielle tittelen som skolens «stilleste», får hun smertelig konstatert at den plassen er på hierarkiets bunn. Bo Burnhams fenomenale debutfilm skildrer tenåringsangst med humor, varme og en presisjon som overgår det meste. En av fjorårets aller beste filmer!
-PEG

«Den mest løfterike og iøynefallende amerikanske debutfilmen vi så i 2018 var Bo Burnhams vondmorsomme tenåringsskildring Eighth Grade, som figurerer på flere av topplistene i vår podkast om de beste filmene fra 2018.» - Filmtidsskriftet Montages

 

Bangla

Regi: Phaim Bhuiyan
Språk: italiensk, engelsk tekst | Aldersgrense 12 år
Spilletid: 1t. 27 min.

En sjarmerende og leken debutfilm om 22-år gamle Phaim fra nabolaget Torpignattara, eller Lille Bangladesh, i Roma. Phaim får panikk når han faller pladask for den opprørske og frigjorte jenta Asia. Han er fullt klar over at familien forventer at han gifter seg med noen fra families hjemland, Bangladesh, og som praktiserende muslim vet han også at sex før ekteskap er en synd. Vi følger med mens forviklinger og kulturkræsj hoper seg opp. En herlig romantisk komedie om det å vokse opp mellom ulike kulturer.
-PEG

Regissør Phaim Bhuiyan har basert Bangla på sitt eget liv, og spiller rollen som seg selv på ypperlig vis.

 

MERK ALDERSGRENSE 15 ÅR:

Harajuku
Regi: Eirik Svensson
Språk: norsk | Aldersgrense: 15 år
Spilletid: 1t. 20 min.

Hvem er der for deg? Det er lille julaften, og Vilde henger på Oslo S. Når hun får vite at moren hennes har vært i en ulykke, tvinges hun til å ta kontakt med faren sin. Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren.

Harajuku er regissør Eirik Svenssons første spillefilm etter Natt til 17., og det er en kompleks, sår og rørende film om relasjoner. Hovedrollene spilles av debutant Ines Høysæter Asserson (Vilde) og Nicolai Cleve Broch (Einar). Ingrid Olava spiller Einars kone.
-Filmweb

«En av årets beste norske filmer» - Aftenposten

Minding the Gap
Regi: Bing Liu
Språk: engelsk | Aldersgrense: 15 år
Spilletid: 1t. 33 min.

I denne gripende oppvekstskildringen kommer vi tett på livene til en ungdomsgjeng som står på terskelen til å bli voksne. Guttene vokser opp i et fattig arbeiderstrøk, blant voldelige, alkoholiserte og fraværende foreldre, der de har få forbilder å se opp til. Lidenskapen for skateboarding er det som samler gjengen, og felleskapet rundt skating oppleves for mange som et substitutt for skakkjørte familirelasjoner. Vi får se opptak gjort over flere år, og mens vi ser guttene skate gjennom gatene i bybildet skildres samtidig de mange og vanskelige valgene de må gjøre i overgangen til voksenlivet. Kan de bryte ut av vonde mønstre, eller kommer de til å ende opp som sine foreldre?
-PEG

Filmen var i år Oscar-nominert, og har i tillegg vunnet priser på filmfestivaler verden over.

“A remarkable coming-of-age documentary! Bing Liu’s joyous, poignant film explores how skateboarding provides escape and identity for a teen film-maker and friends” – The Guardian, 5 av 5 stjerner.

KLIKK HER for å komme til påmeldingsskjemaet