Festivalgata

Dette kan du oppleve i festivalgata!

 

Filmfestival er mer enn bare film  Enten du er ute etter påfyll eller pause, er festivalgata stedet å være mellom visningene. Velkommen skal du være!

Å være på festival er en spesiell opplevelse også fordi det skjer noe rundt filmen: samtaler, arrangementer, konserter, mat, drikke og opplevelser. Her er oversikten over hva som skjer i festivalgata under Oslo Pix.

For å legge til rette for en best mulig festivalopplevelse anlegger vi festivalgate mellom Saga og Klingenberg kino under Oslo Pix. Her kan du kjøpe mat fra food trucks og drikke i baren.

På infoskjermen og informasjonsstanden bemannet av våre fantastiske frivillige kan du holde deg oppdatert på programmet, gjester og arrangementer. Du kan også gjøre deg kjent med våre samarbeidspartnere som har stand i festivalgata. 

Sitteplasser der du kan nyte mat og drikke gjør festivalgata til stedet du kan sette deg ned og ta en pust i bakken mellom filmvisningene. Her kan du slappe av og diskutere den siste filmopplevelsen– og ikke minst få med deg samtaler og arrangementer fra festivalscenen, lengst ned mot Klingenberg.

Her følger en oversikt over det som skjer i festivalgata dag for dag.

 

Torsdag 8. juni

Torsdag er festivalens åpningsdag med åpningsseremoni og premiere på Fra balkongen på Klingenberg kino. Les mer om Fra balkongen her. 

ca. 20.00 - Etter festivalens offisielle åpning er det duket for fest! Vi trekker ut i festivalgata der DJ Vibeke Bruff sørger for den rette stemningen for kvelden. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Fri aldersgrense, festivalgata stenger kl. 23.00. 

Fredag 9. juni

18.00 - Innspilling av podkasten Filmfrelst om festivalprogrammet fra våre samarbeidspartnere i nettmagasinet Montages.  

19.00 - Montage avholder quiz etter innspillingen av podkasten Filmfrelst.

Lørdag 10.juni

Vi arrangerer barnedag med superhelttema i anledning Kaptein Supertruse, i samarbeid med 20th Century Fox Norge. Les mer om Kaptein Supertruse her. 

12.00-15.00 – Det blir ansiktsmaling, maskeverksted og tegneverksted i festivalgata

13.00-13.35 - Prompeputekonkurranse med premier, i regi av 20th Century Fox

15.00 – 16.00 – Arthaus fyller 25 år som distributør av kvalitetsfilm til norske kinoer. Direktør Svend Jensen snakker med programansvarlig Cato Fossum i Oslo Pix om Arthaus' historie, om fremtiden for filmdistribusjon i Norge og om Arthaus' publikumsprosjekt Scope 100.

Deretter blir det samtale om Ruben Östlunds nye film The Square, som nylig vant Gullpalmen i Cannes og skal på kino i regi av Arthaus i høst. Lars Ole Kristiansen fra Montages snakker med filmskaper Gunhild Enger, Chloé Faulkner fra Norsk filmklubbforbund - og Svend Jensen.

16.15 Wonder Woman - feminisme på film? Wonder Woman har fått sterke kritikker og solgt fulle hus i USA. Før førpremieren på Oslo Pix snakker vi om filmen, hvordan den skiller seg ut som superheltfilm, og om den har potensial til å bli en moderne feministisk klassiker. Deltakere: journalist Helene Aalborg (Rushprint og Filmamasoner), programdirektør Christin Berg i NFKino.

17.00 - Superheltvibbene fortsetter når Oslo Pix og SF inviterer til fest i forkant av førpremieren på Wonder Woman. Les mer om Wonder Woman her.

18.30 – 20.30 - Ringen Filmquiz er et etablert månedlig event kjent for de fleste filmentusiaster i Oslo. Denne kvelden arrangerer de en spesialutgave i festivalgata.

20.30 - DJ Blond entrer scenen i festivalgata 

Søndag 11. juni

16.30 – Lars Ole Kristiansen fra filmnettstedet Montages intervjuer regissør Ole Giæver på festivalscenen før visningen av Fra balkongen kl. 17.30. Les mer om Fra balkongen her. 

19.00 - Truls Foss fra filmnettstedet Montages intervjuer regissør Patrik Syversen og skuespiller Silje Storstein på festivalscenen før verdenspremieren på Patriks nyeste film, Demon Box. Les mer om Demon Box her. 

Mandag 12. juni

19.00 - Smugprat ved Jon Hagene tar en prat med filmregissør Ivica Zubak som står bak filmen Måste Gitt før filmen vises kl. 20.00. Les mer om Måste gitt her. 

Tirsdag 13.juni

20.00 – Litteratur på Pix: James Baldwin – Vi dykker ned i forfatterskapet til James Baldwin hvis forfatterskap er selve grunnlaget for dokumentarfilmen I Am Not Your Negro. Les mer om I Am Not Your Negro her. 

Endringer i programmet kan forekomme. Saken oppdateres fortløpende.