close

Bli frivillig hos Oslo Pix

Ingen frivillige. Ingen festival. Så enkelt er det. Vi trenger engasjerte frivillige som vil være med på å skape Oslos nye, internasjonale filmfestival! Her kan du lese om årets frivilliggrupper, hva vi forventer og hvilke goder du får som frivillig.  Påmeldingen er nå stengt! 

Av , foto: Johnny Vaet Nordskog 17. mar 2017

Det er like enkelt å melde seg på som frivillig, som å være frivillig hos oss. Nederst i saken finner du et påmeldingsskjema, hvor du blir bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i jobbe med samt fortelle litt om motivasjonen din for å være med på frivilliglaget. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får førstevalget sitt, men vi skal gjøre så godt vi kan for at alle får gjøre noe spennende. Det er også slik at du må være 18 år for å være frivillig hos oss.

Dersom du skulle ha noen spørsmål etter å ha lest igjennom alle de spennende oppgavene, så er du velkommen til å kontakte vår produsent Ida Guldbrandsen: idag@oslopix.no

Hva kan jeg bidra med som frivillig?

Infostand / vertskap
Dette er den største frivilliggruppa og festivalens ansikt utad i møte med publikum. Du betjener festivalens infostand og er tilgjengelig i festivalområdet mellom Saga og Klingenberg kino. Din primære oppgave er å være godt informert om festivalen og filmprogrammet. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på festivalens visningssteder. Du vil også få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningene og festivalområdet, som administrasjon av billetter, utdeling av akkrediteringer til gjester, hjelpe til med rydding og innslipp mm. Du er serviceinnstilt, ryddig og forberedt på både hektiske og rolige arbeidsperioder. 

Distribusjon
Du sørger for å spre ordet om Oslo Pix før og under festivalen ved å distribuere programmagasiner på kafeer, visningssteder, kulturhus og andre arenaer der det er viktig for festivalen å ha informasjon tilgjengelig. Det er en fordel om du er godt kjent i Oslo og har førerkort.

Event
Eventgruppa sørger for den praktiske gjennomføringen av alle arrangementer både i forkant og i løpet av festivalen - som programslipp, åpningsfest, spesialvisninger, samtaler og mottakelser. Gruppa har ansvar for dekor, rigging, servering, vakthold innkjøp og andre praktiske oppgaver – med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Du er praktisk anlagt, fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid.

Rigg
Du hjelper til med opprigg og nedrigg av festivalområdet mellom Saga og Klingenberg, hvor vi blant annet skal ha en utendørs scene og servering. Du må helst være tilgjengelig onsdag 7. juni og mandag 12. juni, men det kan også være aktuelt å jobbe andre dager. Det er en fordel om du har tidligere erfaring med rigging og trives med fysisk arbeid.

Bar
Du betjener baren i festivalområdet mellom Saga og Klingenberg i perioden 8. – 11. juni, og har i samarbeid med barsjef ansvar for å tappe og selge øl og annen drikke til festivalgjestene våre mellom visninger og under filmsamtaler og arrangementer. Du har godt humør, er tålmodig og serviceinnstilt, og liker å møte mennesker.

Gjesteguide
Oslo pix får besøk av internasjonale filmskapere og andre gjester, og som gjesteguide er det er din jobb å ta i mot og følge opp gjestene gjennom oppholdet i Oslo. Gjesteguidene møter gjestene på flyplassen, svarer på praktiske spørsmål gjestene måtte ha og  sørger for at de er på rett sted til rett tid. Gjesteguidene bemanner en egen gjestestand på hotellet, og tar med gjestene på guidede turer i Oslo hvis de ønsker det. Du er fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid. Det er en fordel om du snakker flytende engelsk, og gjerne andre europeiske språk.

Runner
Dersom du er særlig fleksibel i festivalperioden og kunne tenke deg å gjøre litt av hvert kan du krysse av på dette alternativet. Du vil bli tildelt ulike oppgaver ved behov, og kan bli kontaktet både før og under festivalen. Det er en fordel om du har førerkort og er komfortabel med å kjøre bil i Oslo.

Webredaksjon
Webredaksjonen leverer saker til oslopix.no  og sosiale medier daglig under festivalen. Skribentene bistår redaktør med bl.a. intervjuer med festivalens gjester og publikum, dekker arrangementer og formidler smakebiter fra filmprogrammet. Sakene legges ut både på norsk og engelsk, så gode skriveferdigheter på begge språk er nødvendig. Du er fleksibel i festivalperioden, og det er en fordel om du kan ta egne bilder.

Hva forventer vi av våre frivillige?
Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som frivillig forplikter du deg til å jobbe minimum 15 timer. Som regel vil timeantallet variere mellom 15 og 20 timer. Oslo Pix varer i 6 dager, så du vil få god tid til å se mye film! Etter endt arbeid vil du få en attest som dokumenterer din innsats.

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Alle frivillige får festivalpass. Passet gir deg adgang til alle ordinære filmvisninger og arrangementer under festivalen. De frivillige inviteres til filmvisning og programslipp før festivalen, og får utdelt festivalens t-skjorte og nett for 2017. Men viktigst av alt: Du får møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan en filmfestival drives.

Vi håper du vil være med på å lage tidenes første og beste Oslo Pix!