close

Nominer din bakgård eller stue som kinosal

Kommer ikke du til filmen, så kommer filmen til deg! Vinn en førpremiere, for deg og dine venner, på Fra balkongen med besøk av regissør Ole Giæver fredag 9.juni. NB! Påmeldingen er nå stengt. 

Av 9. mai 2017

Straight outta Bjølsen! Hva er vel mer riktig enn at en Oslofilm får åpne første utgaven av Oslo Pix? Det er en glede å annonsere at Ole Giævers Fra balkongen åpner festivalen på Klingenberg 8. juni kl. 18.00. Ikke nok med det, men Oslofolket får også muligheten til å vinne en eksklusiv visning av filmen 9. juni kl. 21.00.

Da tar nemlig Ole Giæver og Oslo Pix Fra balkongen under armen og setter opp en visning av filmen hjemme hos en heldig person eller i en utvalgt bakgård.

Du nominerer din bakgård, stue eller ditt hjem enkelt og greit ved å melde deg på i påmeldingsskjemaet nederst i saken. Filmen hadde sin internasjonale premiere på prestisjefulle Berlinalen tidligere i år, og nå gleder Giæver gleder seg vise filmen for det norske publikummet og ikke minst til å komme på besøk hos deg.  

- Jeg har alltid stor glede av å møte publikum, høre hva de tenker og å samtale om filmens innhold og tema, sier Giæver. Jeg håper publikum vil ha meg på besøk og nominere sin bakgård eller sitt hjem til det jeg tror vil bli en fin og annerledes visning, forteller Ole Giæver.

Veien til seieren

Slik går du frem for å vinne:

1. Fyll ut påmeldingsskjemaet nederst i saken. Siste frist 22. mai.

2. Deretter velges det ut tre finalister.  

3. Får du beskjed om at du er en av finalistene og har meldt på din bakgård må du sende inn skriftlig godkjennelse fra styret i borettslaget.

4. Deretter kommer Ole Giæver på befaring hos finalistene og velger ut stedet han mener passer best for visningen av Fra balkongen.

Er du den heldige vinneren er det bare sette i gang med å invitere naboer og venner til en helt spesiell filmvisning i hyggens tegn.

Spørsmål? Send en mail til mail@oslopix.no 

Om filmen

Fra balkongen følger Ole gjennom et år, hensunket i tanker på balkongen i Brochmanns gate i Oslo, i parken med kona og ungene, eller på filmfestival i utlandet. Underveis deler han hverdagslige observasjoner og luftige filosofiske tankesprang, og fletter inn animasjonssekvenser og musikk, bilder og arkivklipp av Ole som fremadstormende og herlig selvsikker ung mann. Resultatet er en enestående og original film som det likevel er lett for mange å kjenne seg igjen i, og som på sitt beste klarer å treffe en nerve i samtida.

Filmen er vekselvis hylende morsom, pinlig utleverende og oppriktig undrende. Den er aldri kjedelig, og den er dønn ærlig i sine forsøk på å finne svar på spørsmål vi alle kan streve med: Hva er min plass i livet og universet? Hvordan opplever andre mennesker verden? Hvorfor går tida fortere jo eldre jeg blir? Og hvorfor klarer jeg ikke å være mer til stede i øyeblikket?