close

Dagens anbefalinger: tirsdag

Tiden flyr og det er allerede siste dag på festivalen. Her er et knippe knallbra filmer du kan se på festivalens siste dag.

Av 13. jun 2017

Whose Streets?

Whose Streets? forteller om opprøret i Ferguson utenfor St. Louis. 9. august 2014 blir den svarte tenåringen Michael Brown skutt og drept av en politimann. Drapet utløser langvarig frustrasjon hos det svarte flertallet i byen, og mange tusen mennesker tar til gatene i protest. Samtidig får saken nasjonal oppmerksomhet, og er med på å gi liv til Black Lives Matter: en ny sosial bevegelse for svartes menneskeverd og rettssikkerhet.

Whose Streets? er en av de viktigste politiske dokumentarene fra det siste året. Sabaah Folayan kommer til Oslo Pix for å snakke om sin opplevelse av opprøret i Ferguson, og om fremtidsutsiktene for Black Lives Matter-bevegelsen.

Møt Sabaah Folayan til samtale etter visningen av filmen tirsdag 13. juni kl. 18.00. 

Visningene av Whose Streets? er gjort i samarbeid med Antirasistisk senter.

Kjøp billetter til visningen her.

Loving

Virginia, USA, 1958. Mildred og Richard Loving dras ut av ektesenga av det lokale politiet og arresteres. Grunnen: Han er hvit og hun er farget. En absurd anklage sett med dagens øyne, men lovens bokstav i de amerikanske sørstatene i midten av forrige århundre. I Loving forteller regissør Jeff Nichols den sanne historien om hvordan ekteparet Loving går rettens vei for å kunne bo sammen som ektefolk. Loving er en film uten store fakter og følelsesutbrudd, om å stå rakrygget opp mot hat og urett.

Kjøp billetter til visningen her

The Ornithologist

Forvandling er den portugisiske filmskaperen João Pedro Rodrigues’ signaturmotiv. Hans nye film er en fantasifull variasjon over dette temaet, samt over eventyrfilmens mange muligheter. En biolog reiser inn i den portugisiske ødemarken, og ender opp i et mytologisk parallelt univers befolket av Bondage-elskende, kinesiske turgåere, voldsomme amazonkvinner og en hedensk sekt. Den kan best beskrives som en slags odyssé eller en speisa naturfilm, har blitt mottatt med begeistring av kritikere og publikum.  

Kjøp billetter til denne visningen her

Mister Universo

Mister Universo er en roadmovie om overtro og selvtillit, om fysisk og mental styrke. Det er også en film som overskrider grensen mellom dokumentar og fiksjon, hvor alle medvirkende spiller en fiktiv versjon av sitt virkelige selv. Kall det virkelighetskunst, hybridfilm eller hva du vil – vi kaller det fengslende film med et stort hjerte.

Kjøp billetter til denne visningen her