close

Takk for i år...

Seks dager med nærmere 160 filmvisninger av 70 filmtitler fra 20 land er over, og den første utgaven av Oslo Pix er over. Vi gleder oss allerede til neste år.

Av 15. jun 2017

Vi har i hovedsak hatt visninger på Klingenberg og Saga dette året, men har også  eksperimentert med andre visningsrom. Vi har vist film på Kunstnernes Hus, i en fiskehjelle på Oslo-kaia, og vi satte opp hjemmekino hos Erlend på Grønland som fylte 35 år. Utover ordinære festivalvisninger har mer enn 2000 skoleelever sett film under Oslo Pix.

I alt har i overkant av 12.000 besøkende funnet veien inn i kinomørket under den første utgaven av festivalen, og det er vi utrolig fornøyd med.  

Utover kinobesøket kan vi estimere at omkring 1000 stykker har deltatt på samtaler og lignende i festivalgaten. 

- Vi har lykkes med det vi satte oss fore: Å nå ut med programmet vårt til publikum. Oslo Pix har allerede blitt en ny arena for fellesskap rundt filmopplevelser, og for møter mellom publikum og filmskapere. Responsen har vært overveldende positiv, så dette er bedre enn noe vi kunne ha håpet på, forteller Cato Fossum som er programansvarlig på Oslo Pix.

Festivalsjef Susann Østigaard legger til:

- Det er jo skummelt og litt risikabelt å tallfeste mål for besøkstall i forkant av en festival man aldri har arrangert før. Vi har hele tiden vært tydelige på at Oslo Pix  tenker langsiktig og vil bygge sten for sten, men har sagt at vi ville bli veldig glade der som vi passerte 12 000 besøkende. Det har vi klart! Det er tydelig at folk i Oslo Pix har kommet for å bli og jeg føler meg rimelig trygg på at jeg kan si: Vi sees i 2018! 

Priser på Oslo Pix
Under gårsdagens avslutningsseremoni ble prisene Oslo Grand Pix Fiksjon, Oslo Grand Pix Dokumentar og Publikumsprisen delt ut. The Fixer av Adrian Sitaru vant fiksjonsprisen, Communion av Anna Zamecka vant dokumentarprisen og publikumsprisen gikk til den norske dokumentaren Mellom oss av Charlotte Røhder Tvedt. Les mer om juryens begrunnelse her.

Hjelp oss med å bli enda bedre!
Fyll ut undersøkelsen og vær med på å bidra til at Oslo Pix blir enda bedre i 2018. Alle som fyller ut spørreundersøkelsen er med i trekningen av et festivalpass til neste års festival.

Fyll ut spørreundersøkelsen her