close

Gratis førpremiere på The Beguiled

Oslo Pix er tilbake fra sommerferie! Vi inviterer til gratis førpremiere på Sofia Coppolas The Beguiled, i samarbeid med Nordisk Film Kino og UiP.

Av , foto: United International Pictures 16. aug 2017

Det er fortsatt en god stund til neste Oslo Pix går av stabelen, men vi ligger ikke på latsiden av den grunn. Frem til neste festival kommer vi til å fortsette å jevnlig arrangere Klubb Pix med spennende filmvisninger.  

31. august gir vi deg muligheten til å bli med til en kostskole for jenter i de amerikanske sørstatene når vi viser Sofia Coppolas sjette spillefilm, The Beguiled.

Dato: 31. August
Tid: 18.00
Sted: Saga kino

Filmen deltok i hovedkonkurransen på årets filmfestival i Cannes der Sofia Coppola vant regiprisen, som andre kvinne i festivalens historie. Coppola er i dag en av vår tids mest anerkjente og populære regissører, kjent for å lage film innenfor mange ulike sjangre med verk som Lost in Translation, Marie Antoinette og The Bling Ring i filmografien.

Men selv om den amerikanske regissøren beveger seg innen ulike former og tidsepoker har hun likevel et likhetstrekk som går igjen i alle filmene hennes, og det er å sette den kvinnelige karakteren i sentrum for handlingen. Hennes siste film er intet unntak.

OM FILMEN

The Beguiled er basert på Thomas Cullinans roman fra 1966 og foregår mot slutten av den amerikanske borgerkrigen.

Året er 1864 og nesten alle elever, lærere og slaver har forlatt det gamle huset i Virginia. De eneste som er igjen er sjefen for kostskolen, Martha Farnsworth (Nicole Kidman), læreren Edwina Morrow (Kirsten Dunst) og fem studenter.  

Deres forholdvis fredsommelige tilværelse snus på hodet når en av jentene kommer over en såret soldat, John McBurney (Colin Farrell), som ligger skadet i skogen. Med Martha i spissen bestemmer de seg for å la John bo på skolen til han leges av skadene, uten å vite hvilke fatale følger det vil få.

For litt etter litt begynner kvinnene å sloss om den sjarmerende soldatens oppmerksomhet, og snart utvikler den stille og strengt religiøse tilværelsen seg til en krigssone på linje med borgerkrigens herjinger.

Les anmeldelsen av The Beguiled fra rogererbert.com her. 

PRAKTISK INFO

Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 2 billetter pr. pers. NB! Aldersgrense: 9 år. 

Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser.