close

Datoene for neste års Oslo Pix er....

Neste års datoer for Oslo Pix er spikra. Vi er klare! Er du?

Av 30. aug 2017

4.-10. juni 2018 går Oslo Pix av stabelen for andre gang, og vi gleder oss allerede! 

Selv om det er en del måneder til juni neste år ligger vi ikke på latsiden, og arbeidet med neste års festival er allerede i gang.

- Som i fjor ser vi etter det skarpeste av europeisk og amerikansk film, og uten å røpe detaljer har vi allerede noen spennende filmer og gjester på blokka. I år har vi enda mer tid til å jobbe med programmet, og vi skal tråle de fremste filmfestivalene utover høsten og etter jul på jakt etter det aller beste, forteller programsjef Cato Fossum.

- I mellomtida håper jeg folk finner veien til Klubb Pix-visningene våre. Her er det flere store filmopplevelser i vente utøver høsten og vinteren, avslutter han.

Den første utgaven av Oslo Pix ble arrangert 8.-13. juni, og nådde ut til et bredt publikum. Med nærmere 160 filmvisninger av 70 filmtitler fra 20 land fordelt på seks dager hadde vi i overkant 12.000 besøkende. Utover kinobesøket kan vi estimere at omkring 1000 stykker deltok på samtaler og lignende i festivalgaten. Susann Østigaard, festivalsjef for Oslo Pix, kommenterer risikoen som lå bak valget av festivalperiode;

- Vi tok en sjanse ved å legge oss i juni, en måned byens befolkning heller drar på stranda enn å trekke inn i kinosalen, men vi fikk bevist med den første utgaven at dette er en tid da folk også ønsker å se bra film på kino. 

Neste års festival utvides med en dag, og Østigaard lover å skape spennende filmrelaterte opplevelser både inne og ute: 

 - Dette første året fikk vi etablert en festivalgate i området mellom Saga og Klingenberg, og aktiviteter ute i byrommet er noe vi vil utvikle og satse sterkt på i årene som kommer. I 2018 utvider vi festivalen med én ekstra dag, noe som gir rom for et enda større og bredere filmtilbud. Jeg håper folk allerede nå holder av 4. - 10. juni og tar med tanter, kjærester, venner og barn. Vi har allerede startet planlegginga av neste års Oslo Pix og lover å gjøre vårt ytterste for å skape en skikkelig filmfest for alle!