close

Gratis førpremiere på Good Time

Nok en Klubb Pix-visning, og denne gangen viser vi dramathrilleren Good Time med Robert Pattinson i hovedrollen.  

Av 19. sep 2017

Forrige måneds Klubb Pix ble en stor suksess da vi viste Sofia Coppolas The Beguiled for stappfull sal, og vi håper å vekke interessen hos like mange når vi viser filmen Good Time 5.oktober på Saga kino. Visningen er et i samarbeid med Nordisk Film Kino og Europafilm.

Dato: 5. oktober
Tid: 18.00
Sted: Saga kino

Good Time ble vist i Cannes og vant blant annet prisen for beste soundtrack på festivalen. Filmen er regissert av brødreparet Benny og Josh Safdie som tidligere har laget filmene Heavens Know What (2014) og Daddy Longlegs (2009). Disse filmer skildrer, på samme måte som Good Time, mindre glamorøse sider av metropolen New York og handler om personer som slites mellom ansvar og det å gi etter for egne impulser og svakheter. 

I sentrum for handlingen finner vi Constantine Nikas som spilles av den britiske skuespilleren Robert Pattinson som har hatt en spennende karriereutvikling de siste årene.

I forkant av visningen kommer filmanmelder og journalist Sandeep Singh fra VG for å snakke om Robert Pattinsons vei fra tenåringsidol til kred-skuespiller.

Vi ble kjent med Pattinson som kjekkasen Cedric Diggory i den fjerde Harry Potter-filmen før karrieren eksploderte da han fikk rollen som vampyren Edward Cullen i Twilight-franchisen. Millioner av jenter forelsket seg i fyren, og veien bort fra status som ungpikeidol har vært hard jobbing.

Nå er han, og tidligere kollega Kirsten Stewart, frontfigurer for noen av USA og Europas fremste kunstfilmregissører. Stewart figurerer i filmene til Olivier Assayas (Personal Shopper), Woody Allen (Café Society) og Kelly Reichardt (Certain Women).

Med filmer som Cosmopolis og Maps to the Stars regissert av David Cronenberg og Life av Anton Corbijn er Pattinson i ferd med å ta karrieren i en helt annen retning. Og innsatsen han gjør i Good Time beskrives som hans mest iøynefallende så lang i karrieren.

OM FILMEN

Etter at et bortimot vellykket bankran setter hans mentalt utviklingshemmede bror i fengsel, kjemper den uberegnelige og hyperaktive kriminelle Constantine Nikas (Pattinson) mot klokka. Det blir en kaotisk adrenalinreise gjennom New Yorks gater i et stadig mer desperat og farlig forsøk på å redde broren ut av kasjotten.

Good Time har en urban, så vel som retro stil som minner om det svette hastverket i 1970-tallets nye Hollywood med sammenlignbare titler som Dog Day Afternoon og Taxi Driver. Samtidig lykkes regissørene på en finurlig måte å vise oss passerende glimt av sosial urettferdighet, som plasserer Good Time rett i Donald Trumps Amerika anno 2017. 

Les anmeldelsen av Good Time her. 

PRAKTISK INFO

NB! Aldersgrense: 15 år 

Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 2 billetter pr. pers.