close

Førpremiere på Happy End

Mesterregissøren Michael Haneke er tilbake med en iskald satire om den franske overklassen. Se et av årets filmhøydepunkter på årets siste Klubb Pix.

Av 27. nov 2017

Vi er kommet frem til årets siste Klubb Pix, og filmen som får æren av å runde av dette året er Michael Hanekes siste film, Happy End.

Østerrikske Haneke er en av filmindustriens mest kjente regissører, og har laget filmer som Bennys Video, Funny Games, Skjult og Pianolærerinnen. Han har vunnet en rekke priser, blant annet Gullpalmen i Cannes med filmene Det hvite båndet fra 2009 og Amour fra 2012. Sistnevnte vant også Oscar for beste fremmedspråklige film.

Denne gangen er Haneke tilbake med en iskald satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den! Happy End deltok i årets hovedkonkurranse i Cannes, men måtte se seg slått av The Square regissert av Ruben Östlund som har Haneke som ett av sine aller største forbilder.

Happy End har ordinær premiere 25. desember, men du har altså muligheten til å se den en uke tidligere sammen med oss i Oslo Pix. 

Dato: 19. desember
Tid: 18.00
Sted: Saga kino

OM FILMEN
Happy End er en spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningkrisen som tematisk bakteppe.

I filmen møter vi noen av Frankrikes aller fremste skuespillere - Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz. Filmen er en kald og gripende satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den. Filmen var i hovedkonkurransen i Cannes.

Les anmeldelsen fra The Guardian av Happy End her 

PRAKTISK INFO
NB! Aldersgrense: Tillatt for alle   

Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 1 billetter pr. pers.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Pix, Nordisk Film Kino og Arthaus.