close

Førpremiere på The Death of Stalin

Det blir politikk, paranoia, satire og slapstick i vårens andre utgave av Klubb Pix.

Av 27. feb 2018

15. mars er det klart for nok en utgave av Klubb Pix. Denne gang byr vi på The Death of Stalin av britiske Armando Iannucci, regissøren som blant annet har hatt braksuksess med TV-serien Veep. På rollelista finner vi stjerneskuespillere som Michael Palin, Steve Buscemi, Jeffrey Tambor og Jason Isaacs.

Filmen er en mørk komedie om Sovjetunionens politiske elite under Josef Stalins styre. Den har fått kritikerne til å juble og festivalpublikum verden over til å gapskratte og grøsse om hverandre.

Dramatikken starter idet Josef Stalin – Sovjetunionens brutale, paranoide og totalt skruppelløse leder – rammes av hjerneslag natt til 2. mars 1953. Etter kort tids forvirring blir han erklært død, siden alle leger som kunne redde ham enten er henrettet eller sendt til Sibir.

Dermed er det duket for maktkamp, men hvem er nærmest til å overta? Og kan noen egentlig føle seg trygge på ikke å bli utrensket og drept når Stalins ettermæle skal skrives? 

The Death of Stalin viser frem galskapen, fordervelsen og handlingslammelsen som følger av autoritært politisk styre. Den er hylende morsom, men alvoret ligger hele tiden like under overflaten. Kanskje har denne historiske filmen tydeligere paralleller til vår egen tid enn det man ved første øyekast skulle tro?

Før visningen får vi besøk av tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og korrespondent i Moskva, Kjell Dragnes. Han er på plass for å snakke om Stalins stilling i Sovjetunionen forut for sin død og i dagens Russland.

Dato: 15.mars   
Tid: 18.00
Sted: Saga kino

Les Empires anmeldelsen av The Death of Stalin her. 

PRAKTISK INFO

NB! Aldersgrense: 15 år   
Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 1 billetter pr. pers.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Pix, Nordisk Film Kino og Selmer Media. The Death of Stalin har ordinær premiere 6. april.