close

GRATIS SKOLEVISNINGER

På Oslo Pix åpner vi dørene for at barn og unge skal kunne finne spennende og engasjerende festivalfilmer tilpasset sin aldersgruppe. Vi inviterer deg og dine skoleelever til gratis filmvisning på Oslos internasjonale filmfestival, Oslo Pix.

Av 16. apr 2018

For Oslo Pix er barn og unge en viktig målgruppe. Derfor tilbyr vi flere spennende festivalfilmer tilpasset ulike aldersgrupper i forbindelse med festivalen. Ta med dine skoleelever på gratis filmvisning når vi ruller ut den røde løperen for andre utgave av filmfestivalen Oslo Pix.

Filmene vises på dagtid mellom kl 10.00 og 15.00 på Saga kino i perioden 4. til 8. juni. Påmeldingssystemet er nå åpent, og ligger nederst i saken. Da blir det førstemann til mølla-prinsippet. Skolevisningene er gjort i samarbeid med Nordisk Film Kino.

Spørsmål? Send en mail til vår skoleansvarlige Per Eirik Gilsvik på pereirik@festivalkontoret.no 

FILMER 2018

1.-2. trinn:

Ernest og Celestine 

Aldersgrense: tillatt for alle

Visningstider:

Mandag 10.30, tirsdag 10.45, torsdag 10.30, fredag 10.45 

Ernest er en stor bjørn og Celestine ei lita mus. De lever i hver sin verden: Bjørnene over bakken, og musene under. De er på mange måter redde for hverandre, og alle mener at det er til det beste. Men i dag skal alt forandre seg.

«Makeløs! I all sin enkelhet makter filmen å få sagt veldig mye som kan relateres til dagens virkelighet. Humor er det masse av. Både for liten og for stor» – Romsdals Budstikke

3.-.4. trinn:

Nabospionen

Aldersgrense: tillatt for alle

Visningstider:
Mandag kl. 11.00, tirsdag kl. 10.30, torsdag 10.45

Agathe Christine er 10 år gammel og kalles AC blant venner og familier. Hun ser på seg selv som privatdetektiv og bryr seg slettes ikke om at alle synes hun er sær og nerdete – det passer godt i hennes profil som den ensomme detektiv. AC får et oppdrag fra en lokal kjøpmann: Det stjeles i hans butikk! Men så møter hun sin nye nabo, den jevnaldrende Vincent. Det er noe mystisk med ham. AC kjenner et sug i magen og tar det som en advarsel. Hun legger sitt oppdrag til side og setter alle krefter inn på en total overvåkning av naboen.

Filmen er dansk, men har nå fått norske stemmer, blant annet kan du høre rapperen Pål «OnkelP» Tøien for første gang på kino. Filmen skal ikke på kino i Norge før i slutten av september, så dette er en eksklusiv førpremiere!

«Animasjonsfilm i verdensklasse giver mig faktisk lyst til at blive barn igjen» – Jyllandsposten

5.-7. trinn:

Kikis budservice

Aldersgrense: tillatt for alle

Visningstider:
Mandag 10.45, onsdag 10.45, fredag 10.15

Når hekser fyller 13 år må de flytte hjemmefra, bli selvstendige og finne ut av hvilke evner de egentlig har. En fullmånekveld klatrer Kiki opp på sopelimen sin, og sammen med den snakkende katten Jiji reiser hun ut i den store verden som et flyvende bud.

Vi viser denne klassikeren fra 1989, en film mange cineaster regner som blant de beste animasjonsfilmene noensinne laget. 

«Regissør Miyazakis verden er så fargerik, detaljrik og levende at den oppleves som magisk». – Dagbladet

Los Bando

Aldersgrense: tillatt for alle

Visningstider:
Tirsdag kl. 11.00, onsdag kl. 10.15, fredag 10.30

I denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?

«Los Bando er en skikkelig sjarmbombe av en feelgood-film med en passe dose humor og alvor.» – Aftenposten

Ungdomsskolen og VGS:

Drøm videre

Aldersgrense: 12 år

Visningstider:
Onsdag kl. 10.30, fredag 12.45

Mirja må finne sin plass etter å ha sonet en fengselsstraff. Når hun har skaffet seg jobb som vaskehjelp på et hotell begynner hun å leve et dobbeltliv. Hun slites mellom sin syke mor, som krever at Mirja får skikk på livet sitt, og sin eldste venn – som alltid har vært hennes egentlige familie, og som ønsker å få Mirja med på nye kriminelle eventyr. Et fyrverkeri av en film om vennskap, lojalitet, identitet og klasse.

Drøm videre vant kritikerprisen under Den norske filmfestivalen i Haugesund i 2017.

«Dette er en film som kombinerer den rå energien til dens tenåringsheltinner med gripende skandinavisk sosialrealisme.» – Fra juryuttalelsen til det internasjonale filmkritikerforbundet FIPRESCI

Love, Simon

Aldersgrense: 12 år

Visningstider:
Tirsdag 12.30, torsdag 12.30, fredag kl. 13.05 

Alle fortjener å oppleve kjærligheten. Men for Simon er det litt mer komplisert: Ingen vet at han er homofil, og han har selv ingen anelse om hvem det er han har blitt forelsket i på nettet – bare at det er en som går på skolen hans. Å finne ut av dette viser seg å være både morsomt og skremmende, og det vil forandre livet hans for alltid. Love, Simon er en hjertevarm historie om å finne seg selv og å bli forelsket.

«This coming-out comedy is a landmark teen classic» – The Guardian

10. trinn og VGS (15 års aldersgrense):

Silvana - Väck mig när ni vaknat

Aldersgrense: 15 år

Visningstider:
Mandag kl. 13.00, onsdag kl. 12.30, torsdag kl. 11.00

Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, er beintøff feminist, åpent lesbisk, og etter at hun i 2013 debuterte med albumet Rekviem har hun på kort tid blitt en av Skandinavias største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort Silvana til en markant stemme både på og utenfor scenen, og hun har blitt kåret til årets artist og årets tekstforfatter i Sverige.

Det finnes en bevegelse rundt Silvana. En bevegelse som strekker seg langt utenfor rap, og som har bergtatt en hel generasjon. Det er med andre ord Silvanas tid – og en slik suksesshistorie blir det selvsagt film av. I denne dokumentaren får vi følge artisten på nært hold fra tiden som gryende artist til ikon, en reise som inneholder både fremgang og motgang. Få med deg denne knyttneven av en film, som nylig vant en Guldbagge for årets dokumentar i Sverige.

«Sjelden har en dokumentar skildret sitt subjekt så bra. Silvana - Väck mig när ni vaknat er et portrett av en artist der filmkunsten går hånd i hånd med intensiteten og kjærligheten hos sin stjerne.» – Filmtopp.se

Lost Warrior

Aldersgrense: 15 år

Visningstider:
Tirsdag kl 13.15, onsdag kl. 13.15

I Lost Warrior følger vi 23 år gamle Mohammed som har brutt ut av terrorgruppen Al-Shabaab. Mohammed kom uten foreldre som flyktning til England da han var 3 år gammel. Som foreldreløs tenåring i London ble han involvert i kriminalitet. Han ble radikalisert mens han sonet en fengselsstraff, og da han hadde sonet ferdig ble han kastet ut av England og utlevert til Somalia hvor han ble født. Der ble han, fortsatt ung, rekruttert av Al-Shabaab. Etter kort tid velger Mohammed likevel å bryte med gruppen når han oppdager at de ikke driver frigjøringskamp, som han trodde, men heller gjennomfører terrorangrep der uskyldige blir drept. Problemet er at Al-Shabaab har nulltoleranse for avhoppere: Nå må Mohammed leve i skjul i Somalias hovedstad Mogadishu, uten papirer. Han skammes over hvordan han har latt seg villede, og drømmer om å gjenforenes med sin kone og sønn hjemme i London før Al-Shabaab finner og dreper ham. Hva får ungdom som er vokst opp i Vesten til å slutte seg til terrororganisasjoner? Kan man tilgi deltakelse i terrororganisasjoner, eller dømmes man til evig utelukkelse?

Lost Warrior er en knallsterk dokumentar om viktige moralske og juridiske spørsmål som er skremmende aktuelle også for oss her i Norge. Filmen viser nyansene og dilemmaene som forsvant i hysteriet rundt Listhaug-saken som raste i mediene nå i vår.

«I Lost Warrior forteller de danske regissørene Nasib Farah og Søren Steen Jespersen forbilledlig nyansert og identifiserbart både Mohammeds egen og det unge parets historie. Det er en historie om tilfeldigheter, noen av verdens urettferdigheter og også om en ungdommelig umodenhet, som er gjenkjennelig hvor som helst» – Politikken