close

Årets åpningsfilm er klar

Det er Joern Utkilens første spillefilm Vann over ild som åpner årets festival når den andre utgaven av filmfestivalen ruller ut den røde løperen utenfor Saga og Klingenberg 4.-10. juni.

Av 23. apr 2018

Om knappe to måneder åpner vi dørene og festivalgata for Oslo-publikummet til en uke med film, fest, arrangementer og gjester fra fjern og nær

4. juni sparkes det hele i gang på Klingenberg kino når vi viser Joern Utkilens Vann over ild. Filmen er en komisk eventyr-western der hester er byttet ut med mopeder, men den har også sterke politiske undertoner og et absurd og satirisk blikk på tiden vi lever i.

- Det er utrolig bra at Oslo har fått en festival som Oslo Pix, og jeg er veldig stolt over at Vann over ild får sin verdenspremiere som åpningsfilm på festivalen. Håper å se mange med cowboyhjelm den 4. juni!, sier regissør Joern Utkilen.

Cato Fossum, programansvarlig for Oslo Pix, er glad for å kunne åpne festivalen med Vann over ild:

- Den er overraskende, morsom, underholdende og original, og den kvier seg ikke for å gå rett inn i samfunnsdebatten. Dette er norsk film slik du aldri har sett den før, sier han, før han fortsetter: - Oslo Pix skal gi plass til norsk film og nyskapende filmskapere som nettopp Joern Utkilen. Han lager filmer vi kan kjenne oss igjen i, men i stedet for bare å gjenskape virkeligheten, vrir og vender han på den for å skape noe helt nytt. Det tror jeg publikum kommer til å synes er forfriskende.

Også produsenten for filmen, Isak Eymundsson, ser frem til å vise filmen for festivalpublikummet:

- Vi gleder oss stort over å for første gang vise frem Joerns helt unike filmunivers i spillefilmformatet. Vi krysser fingrene for godt kinovær i starten av juni, og folk kan glede seg til en filmopplevelse utenom det vanlige!

Om filmen:
Handlingen foregår i og rundt en liten og øde ørkenby hvor utviklingen har stoppet opp siden alle har blitt velstående fra en omkringliggende gruve. Alle er blitt late og ingen ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp imot hverandre. Dette skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner.

På rollelisten finner vi kjente skuespillernavn som Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård, Kristoffer Joner, Jørgen Foss og Edward Schultheiss.

Filmen er produsert av Ape&Bjørn ved Isak Eymundsson og Ruben Thorkildsen, og har ordinær kinopremiere 8. juni.

Om regissøren:
Joern Utkilen er utdannet i Skottland ved The Edinburgh College of Art og Screen Academy Scotland. Han er en av Norges mest særegne og spennende regissører, og har laget en rekke humoristiske kortfilmer som er blitt vist på festivaler verden rundt, og blant annet blitt nominert til Amanda og BAFTA.

Som filmskaper ønsker han å tilby publikum et nytt perspektiv på noe ved livet. Derfor er det viktig for ham å unngå gjenskaping av virkeligheten eller livet slik vi kjenner det. Det allerede kjente nedsenkes i en ny realitet, gis et nytt uttrykk, slik at det kan gi kontrast til det kjente og derved forenkle og avklare. Noe som også gir filmene hans helt unike filmuttrykk.