close

Oslo Pix på Kunstnernes Hus Kino

Filmfestivalen Oslo Pix teamer opp med Kunstnernes Hus Kino og i år samarbeider vi om tre visninger.

Av 16. mai 2018

Kunstnernes Hus Kino er Oslos første uavhengige kino og viser kunstnerisk ambisiøs film i alle sjangre, og vi er utrolig glade for å fortsette fjorårets samarbeid om visninger under festivalen.

Følg Kunstnernes Hus Kino her 

I år samarbeider vi om filmene Faces Places av Agnès Varda, Grace Jones: Bloodlight And Bami av Sophie Fiennes og Odda + Bauta av Paul Tunge med live konsert av Kim Hirthøy.

Billetter kjøpt med festivalpass til visningen på Kunstneres Hus Kino må hentes senest 30 min før visningsstart, og gyldig festivalpass må framvises. Klippekort kan ikke brukes på disse visningene.

Om Faces Places

Tid: Torsdag 7. juni kl. 19.30
Kjøp billett her

En legendarisk filmregissør, en mystisk graffitikunstner, og en varebil ombygget til fotostudio - dette er premissene for den oscarnominerte dokumentaren Faces Places. 90 år gamle Agnès Varda debuterte som regissør allerede i 1955, og fikk sitt store gjennombrudd med Cleo fra 5 til 7 noen år senere. Da var det fortsatt 21 år til hennes medregissør på Faces Places, gatekunstneren JR, skulle bli født. De to er på mange måter en litt snodig duo, men begge har et skarpt øye for menneskene og stedene som omgir dem. Sammen utgjør de et filmpar man sjelden har sett maken til.


Om Grace Jones: Bloodlight And Bami

Tid: Fredag 8. juni kl. 19.30
Kjøp billett her 

Sophie Fiennes’ dokumentar om legenden og mennesket Grace Jones følger den stadig like visjonære artisten rundt produksjonen av 2008- albumet Hurricane, og på hennes påfølgende verdensturné. Vi er med på studioinnspilling på Jamaica, elektriske konserter og møter en mer hverdagslig side av Jones i intime backstage-opptak og hverdagslige hendelser langt utenfor scenelyset. 

Spesialarrangement i forbindelse med visningen: Hør moteskaper Ida Falck Øien (HAiK) og den unge influenceren Inti Wang om selviscenesettelse og rollespill hos den nye generasjonen moteprodusenter i lys av Grace Jones' virke. Kvelden avrundes hos Lofthus Samvirkelag med Jones - inspirert DJ sett ved Martin Bjørnersen.

Om Odda + Bauta

Tid: Søndag 10.juni kl. 18.00
Billett: Slippes 25. mai

Filmskaperne Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen skildrer arkitektur på sin helt egne måte. I fjor viste Oslo Pix deres «Ad Astra», en eksperimenterende dokumentar om norsk brutalistisk kirkearkitektur. Med kortdokumentarene Odda og Bauta fortsetter de sitt særegne studium med utgangspunkt i henholdsvis Odda smelteverk og monumentale norske offentlige bygg i betong og stein. Kim Hiorthøy har laget musikken til begge filmer og spiller også live til Odda.