close

Programslipp på Vippa

Torsdag 24. mai er ventetiden endelig over! Vi slipper hele programmet for årets Oslo Pix-festival og inviterer til gratis filmvisning av fantastiske Rushmore og fest på Vippa!

Av 14. mai 2018

Kom innom festen og plukk med deg et rykende ferskt programmagasin, slå av en prat om festivalprogrammet med andre filmentusiaster og se på film sammen med oss.

Tid: 24. mai
Kl: 18.00-22.00, filmstart 20.00
Gratis inngang

Vi gleder oss til å se deg og ikke minst dele alle filmskattene på den andre utgaven av Oslo Pix med deg. Ikke glem å krysse av årets festivaldatoer i kalenderen: 4. – 10. juni. Følg årets event her. 

Om Rushmore

Max er redaktør for skoleavisa og årboken, president i skolens fransk-, tysk-, sjakk- og astronomiklubb. Samtidig leder han fektelaget og sitt eget teaterselskap, the Max Fischer Players, hvor han setter opp stykker om politikorrupsjon, gatevold, krig og lignende. Til tross for at han er sikker på å komme inn på Oxford (Harvard er reserveplan), er han også en av skolens verste elever. Dersom Max ikke forbedrer karakterene, blir han utvist fra skolen. Rushmore er Wes Andersons andre spillefilm. Akkurat som hans kritiker-roste debutfilm, Bottle Rocket fra 1996, er Rushmore skrevet av Anderson selv i samarbeid med Owen Wilson.

Land: USA
Regissør: Wes Anderson
Med: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams, Seymour Cassel, Brian Cox, Mason Gamble, Sara Tanaka, Stephen McCole, Connie Nielsen, Luke Wilson
Spilletid: 89 minutter
År: 1999