close

Besøksrekord på årets festival!

Syv dager med over 170 filmvisninger av 70 filmtitler, og den andre utgaven av Oslo Pix er over. Vi gleder oss allerede til neste år.

Av 20. jun 2018

Hovedkinoene har, som i fjor, vært Klingenberg og Saga kino, men vi har også eksperimentert med andre visningsrom. Vi har vist film på Kunstnernes Hus Kino, Vippa, Blå, og i en skatepark i Gamlebyen. Og så har vi hatt en praktfull festivalgate fylt med arrangementer for store og små, utekino på kveldene. Utover ordinære festivalvisninger har mer enn 7000 skoleelever sett film under Oslo Pix.

I alt har 17 000 besøkende funnet veien til den andre utgaven av Oslo Pix, som er en stor økning fra fjorårets besøkstall på 12 000.

Har du lyst til å holde på festivalfølelsen litt lenger? Da anbefaler vi at du tar en kikk på blinkskuddene fra årets festival her! 

Priser på Oslo Pix 2018

I år hadde vi fire konkurranseprogram på festivalen; tre ledet av hver sin jury og en der publikum bestemte. Den prisvinnende amerikanske filmskaperen Jennifer Fox har tidligere jobbet utelukkende med dokumentarfilm. Hennes første spillefilm The Tale, basert på regissørens egen historie, vant både publikumsprisen og den internasjonale juryens hjerte.

Gabriela Pichlers nye film Amatører, om den fiktive svenske bygda Lafors, ble tildelt prisen for beste nordiske fiksjonsfilm. Årets vinner i kategorien Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar gikk til danske The Distant Barking of Dogs av Simon Lereng Wilmont. Les mer om prisvinnerne her

Vi har masse spennende aktiviteter utover høsten og arbeidet med neste års festival er allerede i gang. Vi håper og gleder oss til å se deg til neste år. God sommer fra alle oss i Oslo Pix!