close

Dagens anbefalinger: søndag

Dagene har flydd av gårde, og vi har allerede kommet til festivalens siste dag. Lurer du på hva du skal se? Her er våre anbefalinger!  

Av 9. jun 2018

The Rider

«It’s all the same to a cowboy, you ride through the pain». Dette blir en gruppe rodeoryttere enige om rundt leirbålet. Rytteren Brady har påført seg en alvorlig hodeskade, og kan ikke lenger sette seg på hesteryggen uten å risikere sitt eget liv. Vi følger ham gjennom en historie plassert midt i hjertet av det amerikanske kontinentet, i et westernlandskap avbildet i evig solnedgang. Myten om den maskuline cowboyen omskrives på rørende vis, og spørsmålet som stilles, er: Hva gjør du når du ikke lenger kan drive med den ene tingen du lever for?

Kjøp billetter til visningen kl. 15.00 her

Silvana – Väck mig när ni vaknat

I løpet av kort tid har Silvana gått fra å være undergroundartist til et ikon som har bergtatt en hel generasjon i og utenfor Sverige. Det er med andre ord Silvanas tid, og en slik suksesshistorie er det ikke rart det må lages film av. I musikkdokumentaren Silvana – Väck mig när ni vaknat blir vi med på reisen fra begynnelsen av. Vi er med på Silvanas opp- og nedturer mens hun sakte, men sikkert klatrer mot toppen av musikkbransjen – og når hun blir bitt av den altoppslukende kjærligheten.

Kjøp billetter til visningen kl. 17.30 her

BAUTA & ODDA: KONSERTVISNING

Arkitektur på film kan være utrolig fett. Det er det i alle fall når filmskaperne Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen skildrer det på sin helt egen måte.

Kjøp billetter til visningen på Kunstnernes Hus Kino kl. 18.00 her

Madeline’s Madeleine

Det er umulig å løsrive seg fra den unge Helene Howards transelignende prestasjon, som intensiveres av indieregissøren Jaqueline Deckers radikale og eksperimentelle tilnærming til stil. Madeline’s Madeline er en hypnotisk opplevelse for deg som liker å bli utfordret av en annerledes filmestetikk.

Kjøp billetter til visningen kl. 20.15 her

Jimmie

Jimmie er en ambisiøs, heftig og nervepirrende film som setter den stadig pågående flyktningkrisa i et eget perspektiv: Hva ville du gjort hvis det var du som var på flukt, hvis det var du som måtte sette livet på spill for å redde ditt eget barn?

Kjøp billetter til visningen kl. 20.30 her