close

Dagens anbefalinger: tirsdag

Endelig er vi i gang, og det var en fantastisk åpningsfilm- og fest i går. Her er våre anbefalinger på hva bør få med deg fra dagens program.

Av 5. jun 2018

Vann over ild

Årets åpningsfilm er morsom, flott å se på, og lett å la seg underholde av. Samtidig har den tydelige politiske undertoner, og som enhver western med respekt for seg selv handler den om kampen mellom det gode og det onde. Dette er norsk film slik du aldri har sett den før.

Kjøp billetter til visningen 17.45 her

Toppen av ingenting 

I Toppen av ingenting får vi servert eksperimentell filming med tettgående kamera, høyt tempo og et fengende soundtrack. Regissør Måns Månsson, som tidligere har markert seg med spillefilmen Yarden, har laget en surrealistisk fabel med krass samfunnskritikk av dagens boligmarked – som er vel så reell her i Norge som i resten av verden. Dette, kombinert med et sterkt portrett av en beintøff kvinne som må kjempe med nebb og klør for å overleve, gjør filmen til en beksvart komedie du både vil le og grøsse av.

Kjøp billetter til visningen 17.45 her

The White World According to Daliborek 

37 år gamle Daliborek fra Tsjekkia er nazist. Han hater innvandrere og homofile, mener holocaust er oppspinn, og at Hitler var en fornuftig mann. Likevel sitter han mest hjemme på gutterommet hos mamma og spiller Playstation, drikker øl og lager musikk og videosnutter som får fem likes på Youtube. Så en dag får mammaen hans en ny kjæreste, som deler Daliboreks rasistiske meninger og som oppmuntrer ham til å virkelig stå for dem og gjøre noe.

Pix Politikk  
Tema: Nynazisme og høyre-ekstremisme 

Hva slags trussel representerer Daliborek og andre nynazister i europeiske land? Hvor representative er de for holdninger i større lag av befolkningen?

Kjøp billetter til visningen kl. 18.00 her.

Night Comes On

Night Comes On er en uvanlig vakker film. Historien er hjerteskjærende, manuset er poetisk og skuespillerprestasjonene er glimrende portretter av ungdom i en vanskelig livssituasjon. Den er også en treffsikker politisk kommentar om unge afroamerikaneres oppvekstsvilkår i dagens USA, og til fosterhjemsordningen.

Kjøp billetter til visningen 20.15 her.

Daughter of Mine

Snart ti år gamle Vittoria har vokst opp med en kjærlig mor. En dag fatter hun interesse for Angelica, en kvinne som bor i et falleferdig hus utenfor landsbyen. Angelica er alkoholiker, seksuelt utagerende og i dyp gjeld. De to utvikler et usannsynlig vennskap, men Vittoria oppdager raskt at alt ikke er som det skal være. For selv om det viser seg at Angelica er hennes biologiske mor, har hun ikke nødvendigvis bare edle hensikter for jenta av den grunn.

Kjøp billetter til visningen kl 21.00 her