close

Den Ultimate Festivalguiden

Overveldet av alle mulighetene årets Oslo Pix gir deg? Ingen grunn til panikk, her kommer en skikkelig guide til hva du bør få med deg på årets festival!

Av 3. jun 2018

Hjertelig velkommen til gamle og nye besøkende til den andre utgaven av Oslo Pix. Vi hadde nesten 13.000 besøkende i juni i fjor og håper at det er mange av dere som tar turen til oss i år også.

Vi har gjort vårt ytterste for nok en gang å kunne samle et knallsterkt utvalg av kvalitetsfilm. 70 visninger og arrangementer er spredd utover syv dager fordelt på seks visningssteder så her burde det være noe for alle og enhver!

Dessverre har ikke alle tid til å se alt vi har å by på, ei heller er det lett å finne frem i alt mylderet.

Fortvil ikke, den ultimate festivalguiden er her for å lose deg helskinnet gjennom festivalen.

Følg årets facebook-event her!!!

SETT OPP DITT EGET PROGRAM

Ta deg god tid til å granske programmet. Det finnes tilgjengelig på våre hjemmesider eller du kan raske med deg et av våre gratis programmagasiner spredd rundt om i Oslo, bl.a. på Saga kino og Klingenberg kino i festivalgata. På nettsidene våre kan du sortere filmer etter dato, sjanger, nasjonalitet og en rekke andre filtreringer.

Finn ut hvilke filmer som interesserer deg. Gjør veloverveide valg. Hvis noe kolliderer kreves det en kikk på andre visninger eller så er du nødt til å gjøre en prioritering. Enklere sagt enn gjort kanskje, men vi har gjort det enkelt å sette opp en god plan.

Via programmet på nett kan du legge til filmer du ønsker å se som lagres til en liste i ditt personlige program. Ved å lagre filmer til ditt program er det dermed også enkelt å kjøpe billetter til visninger når du har ditt program klart. Er dere flere har man også muligheten til å dele programmet med kjente og kjære slik at sannsynligheten for å treffes økes betraktelig.

Trykk "DEL PROGRAMMET DITT" når du er ferdig. Du kan enten klippe ut lenken eller dele direkte på Facebook. Dette fungerer som en inspirasjon for filmvenner, og hvem vet -kanskje havner dere til og med på samme visning?

ÅRETS SEKSJONER

Om du fortsatt ikke helt har bestemt deg for hva du ønsker å si kommer her en lynrask innføring til filmkategoriene våre for pirre din nysgjerrighet. Vi anbefaler mer enn en kategori for å mette filmganen.

ÅPNINGSFILMEN er den norske filmen Vann over ild regissert av Joern Utkilen. Mandag 4. Juni kl. 18 på Klingenberg er Vann over ild startskuddet for årets festival. Det blir velkomsttale før visning, og etterpå blir det fest med DJ i festivalgata.

OSLO GRAND PRIX er filmene i hovedkonkurransene. 23 filmer kniver for en av de tre GrandPrix-prisene som deles ut for henholdsvis fordelt på internasjonale produksjonernordisk fiksjon og nordisk dokumentar.

DISCOVERY er programmet fylt med godt og blandet fra fjern og nær. Her finner du amerikansk indie-filmfransk film, perlene, barne- og ungdomsfilm og ultravisuelle sjangerdrops. Her er det bare å glede seg!

PERSPEKTIVER er for nye inngangsvinkler. Vi viser filmer og dokumentarer med politisk innhold skapt for å lage debatt, filmer om andre kunstformer og tre filmer regissert av den amerikanske indie-regissøren Alex Ross Perry.

PIX PLUSS er arrangementene litt utenom det vanlige programmet. Dette vil si førpremierer, filmkonserter, kortfilmer, regissørsamtaler, podkastkino med mer. Ta en kikk i programmet. Det er nesten for mye til å ramse opp!

AVSLUTNINGSFILMEN er den danske filmen Den skyldige regissert av Gustav Möller. Vi viser filmen lørdag 9. juni kl. 18.30 på Saga med avslutningsseremoni og premieutdeling etterfulgt av avslutningsfest i festivalgata.

PUBLIKUMSPRISEN er ikke en kategori, men din mulighet til å bidra til hvilken film som bør stikke av med den beste likte filmen blant festivaldeltagere. Du kan stemme flere ganger, også på nett. Her er det også premie til tre heldige vinnere. Les mer her!

Møt en regissør, kast deg ut i festivalgatens herligheter, oppsøk et spesialarrangement eller bare bli med på en rivende god debatt? Mulighetene er mange, og her finner du oversikten!

SKAFF BILLETTER

Når du har funnet frem til programmet må man også sørge for at man kan faktisk se filmene man ønsker å se. Avhengig av hvor mange filmer du ønsker å se har man flere billettyper. Man kan kjøpe festivalpass for alle filmvisninger under hele festivalen, klippekort til 5 filmer eller enkeltbilletter til hver enkelt visning.

Billetter kan kjøpes på nett eller der visningene avholdes. Det er rabatt for studenter ved fremvisning av gyldig studentbevis. Dette kan ikke bestilles på nett, da man må møte opp på kinoen og vise frem studentbeviset.

Festivalpass gjelder for alle filmene under hele festivalen. Dette er til personlig bruk og kan kun benyttes av kjøperen. Man kan kun ta ut en billett ved fremvisning av festivalpasset.

Klippekortet gjelder for fem filmer, men kan brukes på hvilken som helst filmvisning under festivalen. Det brukes i forkant av forestillingen, og kan ikke reserveres på nett.

Noen spesialarrangementer er enkeltstående og ikke inkludert i festivalpasset eller klippekortet;  Silvana+ klubb på Blå og festforestillingen av Andrea Bocelli - Musikkens Stillhet med vinsmaking.

Det lønner seg å være ute i god tid da visningene fort kan bli utsolgt. Det er unummererte seter under alle visningene, så for å få gode plasser gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet.

Alle filmene begynner presis.

Les mer om billetter og annen info om visningssteder her. 

FESTIVALGATA + MAT OG DRIKKE

Under hele festivalen er det servering i festivalgata mellom Saga og Klingenberg, takket være The Flying Culinary Circus, SAAL Foodtruck og Grünerløkka Brygghus. Det kan være greit å ta turen hit når man kjenner sulten trenge på, eller man har en lengre pause mellom filmene eller kun tar et par øl med noen venner.

Festivalgata er på mange måter festivalens uteområde og blir hyppig besøkt under festivalen. Vi har daglige arrangementer i festivalgata deriblant åpningsfest, utekino, vorspiel, podkast og avslutningsfest. 

SPØRSMÅL?

Vi håper at dette har gjort deg litt klokere og litt mer rustet til å gjøre festivalopplevelsen så knirkefri som mulig med maksimalt potensiale for underholdning og moro. Er det likevel noe dere lurer på, nøl ikke med å ta kontakt med en av de mange frivillige som arbeider ved festivalen eller besøke info-standen i festivalgata. For ris og ros kan du kontakte oss ved å ringe +47 92 32 96 56 eller sende oss en e-post til mail@oslopix.no.

Følg også #oslopix i sosiale medier: www.facebook.com/oslopix

Twitter / Instagram @oslo_pix

Velkommen skal dere være!