close

Nostalgi med Norsk Filmklubbforbund

«Nobody puts Marty McFly in the break fast corner!»

Av 3. jun 2018

Norsk filmklubbforbund fyller 50 år i 2018, og feirer på Oslo Pix med en tidsreise tilbake til det glade 80-tall. I dette tiåret var High School-filmer og romantisering av 50-tallet veldig populært blant kinopublikummet. Vi har derfor plukket frem Dirty Dancing, Tilbake til fremtiden og The Breakfast Club som vises på storskjerm i festivalgata. 

Alle visningene er GRATIS. Det er begrenset med plasser, så husk å møte opp i god tid! 

PROGRAM: 

Tirsdag 5. juni kl 21: Tilbake til fremtiden (1985) Robert Zemeckis 

Where we’re going, we don’t need roads! I 1985 satte Marty McFly og Dr. Emmet Brown seg inn i en helt spesiell Delorean-bil, og fremtiden skulle aldri bli den samme. Denne filmen var virkelig epokegjørende og ekstremt innflytelsesrik, og har vist seg å tåle tidens tann svært godt. Back to the Future er nemlig en helt særegen miks av minneverdige sitater, legendariske karakterer og deilig 80-tallshumor – med andre ord en perfekt film å se i vår festivalgate.


Onsdag 6. juni kl 21: Dirty Dancing (1987) Emile Ardolino

Det finnes ikoniske filmer. Og så finnes Dirty Dancing.

Med elektrisk utstråling og kjemi, godt støttet av et soundtrack i eliteklassen og danse-moves som man aldri tidligere hadde sett på lerretet, vrikket Patrick Swayze og Jennifer Grey seg inn i historien – og flere generasjoner med ungpikehjerter. Men ved siden av den umiddelbare og nærmest magnetiske audiovisuelle tiltrekningskraften denne filmen har på så mange mennesker, er den også en ganske modig og politisk film: Svært sentralt i alle de viktigste dilemmaene i filmen står jenters og kvinners rett til å bestemme over sitt eget liv, sin egen skjebne og sin egen kropp. Dette kombinert med de til tider svært eksplisitte dansebevegelsene man får se, gjorde nok at Dirty Dancing for mange var hard kost å svelge da den kom ut – men heldigvis for oss blir denne klassikeren nesten bare bedre med åra. Ikke bli sittende i hjørnet denne kvelden!Torsdag 7. juni kl 21: The Breakfast Club (1985) John Hughes

Den ultimate 80-tallsfillmen!? Fem svært forskjellige high school-elever blir dømt til å bruke en hel lørdag på gjensitting. Blant dem fins ei populær og pen jente, en mystisk outsider, et skolelys, en sportsidiot og en rebell. Ingen av dem ser fram til denne dagen som de ikke bare må tilbringe på skolen, men også med medelever som de ikke har noe til felles med. Eller…?

Breakfast Club er en klassiker som har blitt omfavnet av generasjoner av filmfans over de siste 30 åra. Enten du har sett den ti ganger og elsker den fra før, eller om dette blir ditt første møte – kom og opplev nostalgitrippen på storskjerm i festivalgata!

STED:
Mellom Saga og Klingenberg kino finner du Oslo Pix sin festivalgate. Her vil du finne samtaler, fester, informasjon, mat & drikke, barnehelg, mottakelser, utekino og mye mer.

Sees i festivalgata!