close

Se årets festivalvinnere

Vi setter opp årets Oslo Grand Pix-vinnere, torsdag 14. juni på Klingenberg kino. Fribilletter, festivalpass og klippekort er fortsatt gyldige.

Av 12. jun 2018

THE TALE 

Visning 14.juni på Klingenberg  

Kjøp billetter til visningen kl. 18.00 her 
Kjøp billetter til visningen kl. 20.30 her 

Den prisvinnende amerikanske filmskaperen Jennifer Fox har tidligere jobbet utelukkende med dokumentarfilm. Hennes første spillefilm The Tale, basert på regissørens egen historie, vant både publikumsprisen og den internasjonale juryens hjerte.

Juryen sa blant annet i sin uttalelse:

«Årets prisvinner er en slående visualisering av hvordan det menneskelige sinn både kan beskytte og bedra oss. Det er en rystende og velfortalt historie om å bearbeide egne fortrengte traumer, men også om vegringen mot å identifisere seg som et offer. Temaet er tidløst, men likevel har det aldri vært like relevant som nå, og derfor har prisvinneren potensialet til å sette dype spor langt utover sin tilmålte spilletid».

Prisen for beste film i Oslo Grand Pix Internasjonal er på 25.000 kroner og går til filmens regissør. Årets jury har bestått av produsent Are Heidenstrøm, anmelder og journalist Sandeep Singh og skuespiller Silje Storstein.

AMATØRER 

Visning 14.juni på Klingenberg 

Kjøp billetter til visningen kl. 20.30 her 

Gabriela Pichlers nye film Amatører, om den fiktive svenske bygda Lafors, ble tildelt prisen for beste nordiske fiksjonsfilm.

«Sjarmerende og hysterisk morsom uten å gå på bekostning av dybden i de menneskelige portrettene. Denne filmen demokratiserer filmmediet både i sin form og i sitt innhold», sa juryen i sin uttalelse. 

Prisen på 50.000 kroner går til regissøren og gis av festivalens hovedsponsor, Blockbuster.

Årets jury for Oslo Grand Pix Nordisk Fiksjon har bestått av filmskaper Emilie Blichfeldt, filmviter og forsker Gry Cecilie Rustad, og daglig leder i Norsk filmklubbforbund Marte Stapnes.

THE DISTANT BARKING OF DOGS 

Visning 14.juni på Klingenberg

Kjøp billetter til visningen kl. 18.00 her.

Årets vinner i kategorien Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar gikk til danske The Distant Barking of Dogs av Simon Lereng Wilmont. Fra juryens begrunnelse het det:

«Årets vinnerfilm er nær, rørende og viktig. Det er en vakker film om en brutal virkelighet. Gjennom hovedpersonen opplever vi en side av krig vi vanligvis ikke får tilgang til. Fra et barns perspektiv fortelles en historie som minner oss på en konflikt det iblant kan virke som verden har glemt».

Prisen for beste nordiske dokumentar er på 25.000 kroner og går til filmens regissør.

Årets dokumentarfilmjury har bestått av billedkunstner og dokumentarfilmskaper Birgitte Sigmundstad, forskningsjournalist Hanne Østli Jakobsen og dokumentarregissør og produsent Beathe Hofseth.