close

Førpremiere på The House that Jack Built

Det blir en knallstart på Klubb Pix-året når vi viser den svært brutale sistefilmen til provokatøren Lars von Trier.

 

Av 4. jan 2019

Da Lars von Trier gjorde comeback etter syv års utestengelse på Cannes-festivalen i fjor var det - ikke overraskende - med en svært omdiskutert film.

Men hva skulle man ellers forvente fra en av verdens mest omdiskuterte nålevende regissører?

Filmen delte publikum – over hundre mennesker forlot salen under gallavisningen - og da rulleteksten dukket opp på lerretet ble den møtt av buing og applaus fra salen.

The House That Jack Built ble beskrevet av Dagbladet som filmen man «ikke klarer å se på, og ikke kan ta øynene fra».  Dagsavisen fulgte opp med at det «bak konstruerte provokasjoner, makabre drap og mutilering, ligger det et formidabelt kunstverk gjemt i en kontekst der Lars von Triers livsverk er selve utgangspunktet.»

Velkommen til årets første Klubb Pix – hvis du tør!

Om filmen
The House That Jack Built tar for seg seriemorderen Jack (Matt Dillon) som har drept over 60 mennesker – kvinner, menn og barn – på rystende måter. Vel så grusomt som selve utførelsen av drapene er tiden han bruker på å lemleste likene og dandere kroppsdelene til kunstinstillasjoner som han tar bilde av. I tillegg til å operere som seriemorder er Jack en mann som sliter med et hus han aldri får bygget. Om filmen høres en smule hul ut er det kun på overflaten. Tør man å bevege seg forbi den bekmørke fasaden finner man et hav av filosofiske funderinger og litterære referanser der Dantes Inferno er selve grunnsteinen.

Klubb Pix er filmvisninger i regi av filmfestivalen Oslo Pix. Festivalen skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen - en skikkelig filmfest med de beste filmene fra nordamerikansk og europeiske land. Årets festivaldatoer er 3-9 juni.

Praktisk info
Maks 174 seter + 2 HC-plasser. Unummererte plasser. Billetter hentes på Oslo Pix-stand på Saga fra 17.15 samme dag. Ingen reservasjoner. Maks 1 billetter pr. pers.

Gratis inngang
Aldersgrense: 18 år