close

Gratis utekino i festivalgata

Norsk filmklubbforbund og Oslo Pix lager også i år filmklubbstemning i festivalgata. Med tre gratis utevisninger vil vi løfte frem tre ulike filmperler som fortjener å vises på stort lerret, og under åpen himmel. 

Av 14. mai 2019

I samarbeid med Filmklubbforbundet gjentar vi fjorårets suksess og inviterer til filmklubbstemning med gratis utekinovisning i festivalgata utenfor Klingenberg kino tirsdag, onsdag og torsdag under festivalen. Visningene er åpne og gratis for alle, med mulighet for kjøp av deilig mat og drikke.

DA HAN MØTTE HENNE  - tirsdag 4. juni kl. 21.00

Den romantiske komedien har blitt uglesett og utskjelt, men byr også på noen av de morsomste og fineste fortellingene i filmhistorien. Vi viser derfor like godt en av de mest bejublede romcomene, When Harry met Sally. Som tittelen sier: Han møter henne, og det blir raskt klart at de er like veltalende og kvikke i replikken begge to. Er dette starten på et vidunderlig vennskap, eller er det, slik Harry påstår, umulig for kvinner og menn å være venner, fordi sex alltid vil komme i veien?

Rob Reiner (f. 1947) har skrevet, regissert, produsert og spilt i film. Han er sønn av skuespiller Carl Reiner, og har blant annet regissert de knallgode kultfavorittene The Princess Bride og This is Spinal Tap.

Gratis utekino i forbindelse med vårt eminiente fokus på romantiske komedier. Les mer om andre visninger denne dagen her. 

WALL-E - onsdag 5. juni kl. 21.00 

Pixar-klassikeren WALL-E er en forbløffende cinematisk historie om miljøet, kloden vår, og håpet som finnes selv når alt virker mørkt.

Jorda er dekket av søppel, og menneskeheten har rømt til verdensrommet. Kun én skapning er igjen: den hardtarbeidende roboten WALL-E. Etter flere århundre alene har WALL-E utviklet en forkjærlighet for musikaler og små skatter han finner igjen i menneskenes rot. Når rekognoseringsroboten EVE dukker opp, håper WALL-E han endelig har fått en venn. Men når han viser hennes sin kjæreste eiendel, en levende plante, sparker det i gang et uventet eventyr, som tar lille WALL-E på tvers av galaksen.

Andrew Stanton (f. 1965) er regissør og manusforfatter og har jobbet for Pixar siden 1990. Han har blant annet vært med på å lage A Bug’s Life (1998), Finding Nemo (2003) og Finding Dory (2016) og på å skrive alle Toy Story-filmene og Monsters, Inc. (2001). Stanton vant Oscar for beste animerte film med WALL-E.

Gratis utekino i forbindelse med Verdens Miljødag. Les mer om alt som skjer denne dagen her.

FUCKING ÅMÅL - torsdag 6. juni kl. 21.00

«Varför måste vi bo i fucking, jävla kuk-Åmål?» På Sveriges nasjonaldag tar vi et gjensyn med en kjent og kjær ungdomsklassiker.

Det er ikke lett å være ung på det tilsynelatende gudsforlatte stedet Åmål. Elin er populær, også blant gutta, men kjeder vettet av seg. Stillferdige, nyinnflyttede Agnes  føler seg som den mest ensomme i hele verden: Hun er nemlig forelsket i Elin. Fucking Åmål er en autentisk og levende fortelling om kjærlighetens sorger og gleder, med sprudlende dialog og livfulle karakterer.

Lucas Moodysson (f. 1969) ga ut sin første diktsamling som 17-åring, og har deretter skrevet fem bøker. Fucking Åmål er hans første spillefilm, og ble hans gjennombrudd som regissør. Han har siden regissert en rekke prisvinnende filmer, blant annet Tilsammans (2000), Lilja 4-ever (2002) og Vi er bäst! (2013). 

Gratis utekino i forbindelse med feiringen av Sveriges nasjonaldag. Les mer om alt som skjer denne dagen her.

Det finnes nesten hundre filmklubber i Norge, som er organisert i Norsk filmklubbforbund. Filmklubbene viser både gammel og ny filmkunst. Det viktigste er at filmen gis en større kontekst, ofte med en innledning før filmen eller en diskusjon etterpå. En god filmopplevelse gjør noe med deg. Og mye god film kommer aldri opp på kino. Derfor er filmklubbene der, så vi kan se film på stort lerret, sammen.