close

Pix Nabolag: gratis utekino på Bøler

Med Pix Nabolag tar filmfestivalen Oslo Pix filmen ut i byen og arrangerer utendørs visninger der folk bor. Neste stopp: Bøler 

Av 16. jan 2020

I anledning 100 års jubileet til den folkekjære forfatteren Anne-Cath. Vestly har vi valgt å ta turen til Bøler der forfatteren bodde store deler av sitt voksne liv. Vi er utrolige glade for å ha familiefilmen Ekspedisjon Knerten på programmet. Film gikk på kino i 2017 og er et sjarmerende og morsomt Knerten-eventyr.

Filmen vises på Pettersen Stadion, som ligger ca. 100 meter fra stedet der Anne-Cath. Vestly bodde i nesten 50 år. Anne Cath. gikk ofte gjennom Pettersen Stadion på sine turer inn i Østmarka.

Ta med familie og venner, og opplev Anne-Cath. Vestlys fantastiske univers sammen med oss under åpen himmel midt i februar!

Dato: 15. februar
Tid: kl. 17.45-19.00
Filmens varighet: 1 t 14 min
Sted: Bøler, Nøklesvingen 42. 

Visningen er støttet av Oslo kommune. Arrangementet gjøres i samarbeid med Deichman på Bøler og Oppsal og Nøklevann Borettslag.

Praktisk info
- Aldersgrense: Tillatt for alle
- Ta med noe å sitte på og kle deg godt.
- Vi digger rent nærmiljø. Derfor ber vi deg pent om å rydde etter deg når du forlater visningen. På forhånd tusen takk!

Om filmen
Lillebror flytter med Knerten og familien sin til Vestlandet, men han drømmer om enda større ekspedisjoner. Lillebror drømmer om å være polfarer som kjemper seg gjennom snøen mot polpunktet. Han vil ha massevis og lassevis av snø til jul, men det er ikke et fnugg snø på stedet Lillebror og Knerten har flyttet til. Det bare regner i bøtter og spann, men på fjellet skal det ligge en masse snø.

Plutselig en dag har Knerten forsvunnet! For å redde vennen sin, sniker Lillebror seg ut på en farefull ekspedisjon, og da må også far dra for å finne de to bestevennene. Oppe på fjellet blir alle overrasket av en snøstorm og dermed får Lillebror og Knerten mer snø enn de kunne drømme om. Som om ikke det var nok, dette hender på selveste julaften!

Andreas J. Riiser // Norge // 2017

Om Pix Nabolag
Oslo Pix ønsker å ta filmen ut i byen, og vise film på nye og annerledes måter. Med konseptet Pix Nabolag inviterer vi til unike filmbegivenheter rundt om i folks borettslag. I 2018 viste vi Adjø Montebello på Holmlia, og i fjor tok vi turen til Romsås og inviterte til en magisk utekinokveld av klassikeren E.T - The Extra-Terrestrial. Denne gangen er det Bøler som står for tur.