Om Oslo Pix

Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival for kvalitetsfilm fra Nord-Amerika og Europa, med særlig fokus på Norden. Første utgave går av stabelen på Klingenberg og Saga kinoer, 8.-13. juni 2017.

Oslo Pix skal være en møteplass for alle som elsker film og er opptatt av filmkultur. Vi ønsker å introdusere Oslos befolkning til et mangfold av film og filmskapere som de ellers ikke får tilgang til. Samtidig ruller vi ut den røde løperen, og inviterer til storslåtte førpremierer og spennende samtaler med noen av de mest interessante filmprofilene på årets program.

Første utgave av Oslo Pix vil blant annet by på egne seksjoner for nordisk film og sjangerfilm, og konkurranseprogrammer for fiksjons- og dokumentarfilm. 9 titler vil konkurrere om Oslo Grand Pix-prisen for beste spillefilm og en pengepremie på 75 000 kroner. 7 titler vil konkurrere om Oslo Grand Pix dokumentar-prisen og en pengepremie på 50 000 kroner sponset av VGTV.

Oslo Pix er et samarbeid mellom Nordisk Film Kino og Festivalkontoret AS. Sistnevnte består av miljøet rundt Film fra Sør som har over 27 års erfaring med avvikling av filmfestivaler.

Velkommen til første utgave av Oslo Pix!