close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Alien: Den 8. passasjer

Ellen Ripley kom for første gang inn i våre liv i 1979, og verdensrommet ble aldri det samme igjen.

På en rutinepreget reise med handelsromskipet Nostromo finner Ripley og resten av mannskapet en ukjent livsform. De bestemmer seg for å ta den med seg tilbake til jorda for å forske på den – men det hele utvikler seg raskt til en klaustrofobisk og intens kamp for overlevelse. Hvordan overvinner man egentlig den perfekte organismen?

Alien er en av de skarpeste og mest toneangivende sci-fi-filmene gjennom tidene, og vi slutter aldri å la oss både fascinere og skremme. Nå fyller dette bekmørke eposet 40 år, og vi inviterer til feiring! Bli med oss å gjenoppleve Ridleys kamp mot den åttende passasjer på det store lerretet i en av festivalens største saler – på nyrestaurert DCP-utgave. Husk: I verdensrommet kan ingen høre deg skrike.

Engelske Ridley Scott (f. 1937) er en legendarisk regissør og produsent, som har satt sitt tydelige avtrykk på sci-fi-sjangeren for all fremtid. Alien (1979) var bare hans andre spillefilm, og allerede i 1982 fulgte han opp med Blade Runner. Scott har også gjort så forskjellige ting som Thelma & Louise (1991) og American Gangster (2007), men har i de senere år vendt tilbake til Alien-universet med Prometheus (2012) og Alien: Covenant (2017).

USA 1979
Regissør Ridley Scott
Manus Dan O'Bannon, Ronald Shusett
Skuespillere Sigorney Weaver
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 116 min
Seksjon Headliners
Genre Sci-fi