close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

DU

Ah, middelklasselivets uutholdelige letthet! Et ungt par tar seg fri fra sine ambisiøse, urbane liv for å feriere på sin arkitekttegnede hytte i en fjordarm på Vestlandet. Havet glitrer, solen gløder, livet leker, mens de to prøver – forgjeves – å beholde den skjøre økonomiske og kulturelle balansen i forholdet.

Paul Tunge har vist film på Oslo Pix både i 2017 og 2018. Nå er han tilbake på festivalen med sin fjerde og flunkende nye spillefilm DU. Med to karakterer, noen få locations og sparsomt med ytre dramatikk er filmen et skoleeksempel på hvor mye man kan oppnå gjennom begrensningens kunst. Filmen klarer både å skildre et komplekst parforhold og få oss til å fundere på større temaer som maskulinitet og materialisme. Dessuten får filmen maksimalt ut av omgivelsene: havet, horisonten og friheten like utenfor hytteveggene, og de hvite og blanke flatene innendørs, som karakterene kan speile seg selv og hverandre i.

Paul Tunge (f. 1984) er en norsk regissør og filmarbeider, og debuterte med spillefilmen Kano i 2011. Alle hans filmer er laget på minimale budsjetter, uten offentlig støtte, og er blitt vist på internasjonale festivaler. Som innspillingsleder og regiassistent har Tunge bidratt til en lang rekke norske TV-serier og filmer.

Norge 2019
Regissør Paul Tunge
Manus Paul Tunge
Skuespillere Maria Grazia Di Meo, Jørgen Hausberg Nilsen
Produsent Alexander Kristiansen, Paul Tunge
Produksjonsselskap Filmavdelingen AS
Språk Norsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon Nordisk fiksjon, Norsk Indie
Genre Drama