close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Beach Bum

Verken undergangen eller utopien er langt unna i den amerikanske visjonæren Harmony Korines filmer. Heller ikke i The Beach Bum, hvor Matthew McConaughey spiller den konstant hasjrøykende, rosadrink-og-øl-slurpende rikmannsbomsen Moondog. Selv når han havner på gata, og så på rehab, og tvinges til å fullføre sin store ufullførte roman, holder Moondog alltid stø kurs mot neste nytelse. Eller nages han innerst inne av tanken på at livet burde være noe mer enn bare en lek?

The Beach Bum er en samtidsdiagnose forkledd som underholdningsfilm, et bilde av en verden hvor ingen ser ut til å bry seg om at verden går ad undas. Det er en bedagelig rølpete film, men den mangler heller ikke glimt av audiovisuell magi. Hvis plump humor, pupper og hårete legger gjør deg svett under slipsknuten, er nok ikke dette filmen for deg. 

Harmony Korine (f. 1973) fra California ble først kjent for å skrive manuset til den ikoniske Kids (1995), og fulgte opp blant annet med å regissere Gummo (1997). Han har også laget en rekke musikkvideoer, og i 2012 ble han kjent for neste generasjon kinopublikum med den prisvinnende og kritikerroste Spring Breakers. The Beach Bum er hans sjette spillefilm som regissør.

USA, Sveits, Frankrike, UK 2019
Regissør Harmony Korine
Manus Harmony Korine
Fotograf Benoît Debie
Skuespillere Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Isla Fisher, Zac Efron, Jonah Hill, Martin Lawrence
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon Headliners
Genre Comedy